“En veu alta. Parlem de salut mental”, nou projecte de Servei Comunitari

S’està desenvolupant a l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell

Amb l’objectiu de desenvolupar projectes de sensibilització anti-estigma i contra la discriminació per raons de salut mental, aquest curs 2019-2020 es posa en marxa el nou projecte de servei comunitari ‘En veu alta – Parlem de salut mental’ a l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell.

El projecte, impulsat i coordinat en xarxa per diversos serveis i entitats de salut mental de la comarca (Intress: club social El Picot i servei prelaboral, CSMIJ – Sant Joan de Déu Terres de Lleida, CSMA – Gestió de Serveis Sanitaris) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, està adreçat a l’alumnat de 4t de la ESO de l’institut La Valira.

Compta amb una fase d’aprenentatge, d’una durada de 10 hores, en què l’alumnat ha participat en tallers de salut, contacte amb entitats, anàlisi crítica i disseny i avaluació de campanyes de sensibilització. Els tallers, facilitats per les entitats impulsores i per professorat de l’Institut la Valira, han tingut lloc entre els mesos d’octubre i desembre de 2019.

Durant el mes de febrer de 2020 tindrà lloc la fase de servei. L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de la Valira participarà durant 10 hores en alguns d’aquests projectes de servei: taller de restauració (servei prelaboral); taller d’elaboració de falques radiofòniques (club social el Picot); taller d’elaboració d’una campanya de sensibilització anti-estigma.

Per desenvolupar el projecte, les entitats impulsores han signat acord de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat, promotor del Servei Comunitari per facilitar que els estudiants de secundària obligatòria, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

L’Alt Urgell, 15 de gener de 2020