Afectacions diverses al transport escolar de l’Alt Urgell a causa de la nevada

Cinc línies han quedat totalment suspeses i cinc més només han operat parcialment

La nevada que cau sobre gran part de l’Alt Urgell està afectant moltes carreteres de la xarxa comarcal i, conseqüentment, el servei de transport escolar. Així, s’han hagut de suspendre completament les línies de Tuixent a la Seu, de la Vansa a Tuixent, de Bescaran a la Seu i de Cabó a Organyà. La línia de Montanissell a la Seu ha sortit del punt d’origen, però hi ha hagut de retornar a causa de les dificultats de circulació amb què s’ha trobat més endavant. Els 15 alumnes que en aquell moment viatjaven amb l’autocar han estat retornats a casa seva.

Les afectacions parcials corresponen a la línia d’Argestues a la Seu, que només ha estat operativa des de Noves de Segre; la de la Parròquia a la Seu, que ha començat el seu recorregut a la urbanització Balcó del Pirineu; la de Lles a la Seu, que ha sortit de Martinet; la de Civís a la Seu, que només ha pogut circular des de la rotonda de la N145, a la Farga de Moles; i la línia de Castellbò a la Seu, que tan sols ha funcionat des d’Aravell. Un total de 190 alumnes s’han vist afectats per aquestes incidències. En funció de com evolucioni la nevada es podria avançar l’hora de retorn dels autobusos que cobreixen les línies que han arribat a destinació.

Els centres escolars de l’Alt Urgell estan oberts, amb l’excepció de les escoles Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, Sant Climent de Coll de Nargó i Sant Esteve d’Alàs. Per la seva part, l’escola de Tuixent ha obert, tot i que es troba sense subministrament elèctric, raó per la qual tancarà previsiblement abans d’acabar la jornada. Per tot plegat, els menús de càtering per al dia d’avui s’han reduït de 270 a només 200.

El Consell Comarcal, ens gestor del transport i els menjadors escolars, mantindrà actualitzada la informació del servei al llarg de tot el dia per mitjà del web www.alturgell.cat. També és possible rebre informació a través del servei d'ensennyament trucant al telèfon 973 35 31 12. A més a més, les famílies dels alumnes usuaris poden posar-se en contacte amb els acompanyants dels respectius autobusos per saber-ne més detalls.

 

L’Alt Urgell, 5 de febrer de 2018