Coll de Nargó agraeix la confiança en el municipi amb motiu de les Jornades d’Arqueologia i Paleontologia

L’Ajuntament, Dinosfera i l’ICP ho consideren un reconeixement al treball de diversos anys

L’alcalde de Coll de Nargó, Benet Fité, ha manifestat el seu agraïment al Departament de Cultura de la Generalitat, a través dels seus serveis territorials a Lleida, per haver confiat en el municipi per a la celebració de les primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de l’Alt Pirineu i Aran, que van tenir lloc el passat cap de setmana a Coll de Nargó i a la Seu d’Urgell amb la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Per l’alcalde de Coll de Nargó, el fet d’haver acollit les Jornades “és un reconeixement a tots els anys que portem treballant en la recerca, l’estudi, la conservació i la divulgació del patrimoni paleontològic del municipi, un dels més importants a nivell mundial pel que fa a les nidificacions d’ous de dinosaure”. En aquest sentit, ha destacat la feina dels voluntaris de l’Associació d’Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell (ADAU), encapçalats pel seu president, Josep Peralba, i la col·laboració i implicació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i de diverses universitats catalanes i de l’estranger.

A l’hora de fer balanç de les Jornades, Benet Fité ha expressat la seva satisfacció per l’excel·lent resposta dels participants, que es va traduir en una assistència molt per damunt de les previsions inicials. “El centre paleoambiental Dinosfera ha demostrat que és molt més que un museu i que està preparat per acollir esdeveniments científics com aquest i d’altres que hi pugui haver en el futur”, ha afegit l’alcalde de Coll de Nargó.

Coll de Nargó, 4 de desembre de 2013