Comencen els treballs previs a la construcció del túnel de Tresponts

Afectacions en el trànsit des d'aquest dimarts i durant dos mesos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en marxa des de la tardor passada les obres de condicionament i millora de la seguretat a la carretera C-14 a l’altura d’Organyà, que inclouen la construcció d’un túnel per evitar el pas per un tram del congost de Tresponts. En el marc dels treballs d’aquesta obra, aquesta setmana comencen les tasques preparatòries per a l’execució del túnel, que tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres. Aquesta actuació, que compta amb una inversió de 35,4 MEUR, permetrà enfortir la cohesió territorial del país, millorar la permeabilitat amb l’Alt Pirineu i la seguretat d’aquesta carretera. Té un termini d’execució de 36 mesos.

L’obra abasta un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals d’ 1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construirà per millorar el traçat de la carretera existent, i evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. La secció del túnel serà de 12,60 metres d’ample per 7,90 metres d’altura, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, un per sentit, una mitjana d’1 metre, voreres d’1,05 metres i vorals d’1,25 metres.

Les tasques preparatòries per a la construcció del túnel comportaran afectacions al trànsit, de dilluns a dijous laborables de 8h a 18h, i divendres de 8h a 15h. En funció de les necessitats de l’obra, en els pròxims dos mesos, les restriccions consistiran en l’ocupació d’un o dos carrils de la carretera i el pas alternatiu dels vehicles pel carril que quedi lliure.