Dol per la mort de Jesús Babià i Serra, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell

Veí d’Organyà, va estar implicat en nombroses iniciatives cíviques i culturals

L’Alt Urgell, i d’una manera especial la vila d’Organyà, han perdut un dels seus més notables activistes cívics i culturals, Jesús Babià i Serra, qui en l’actualitat era el president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell, òrgan adscrit al Consell Comarcal. Nascut el 1934 a Sant Climenç (Solsonès), aviat es va traslladar a viure a Organyà amb la família. Va exercir professionalment com a treballador de banca al Principat d’Andorra, activitat que compaginava amb el seu activisme cívic i cultural, que va continuar i ampliar un cop jubilat. Va ser elegit regidor de l’Ajuntament d’Organyà el 1991, càrrec que va ocupar fins el 1999. De 1995 a 1999 va ser també conseller comarcal.

Havia col·laborat en diversos mitjans de comunicació i en nombroses iniciatives cíviques i culturals. Formava part de la Comissió Homilies des de la creació, l’any 2003, d’aquest grup de treball entorn dels cèlebres textos literaris. També estava integrat en la comissió organitzadora de la Fira del Llibre del Pirineu, en la qual hi tenia un paper actiu com a responsable de la secció de llibre vell i d’ocasió i, alhora, com a membre del jurat del premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts.

Jesús Babià va ser un dels impulsors de l’Associació de Jubilats Santa Fe d’Organyà i actualment presidia el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell.

Imatge: Jesús Babià en una foto d’arxiu (CCAU)

L’Alt Urgell, 7 de novembre de 2018