Dos tallers plantegen a Oliana l’educació familiar durant l’adolescència i les conductes saludables

Una de les sessions va adreçada específicament als docents i l’altra a les famílies

Oliana acollirà el pròxim 28 de febrer dos tallers que tractaran l’educació familiar durant l’adolescència i les conductes saludables i la sexualitat positiva i segura en aquesta etapa de la vida. Les dues sessions tindran lloc a l’Institut Aubenç i estan promogudes pel Servei de Salut de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Ajuntament d’Oliana amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’IES i l’AMPA Aubenç i la participació de l’Associació Antisida de Lleida.

A les 5 de la tarda començarà el primer taller, que porta per títol “Saps de què va?”.El taller, que habitualment s’ofereix a adolescents i joves, s’adreçarà  en aquesta ocasió a professorat d’educació secundària i de cicle superior d’educació primària, així com a professionals que treballen amb joves i adolescents. L’objectiu és oferir-los eines per fomentar les conductes saludables, treballant l’afectivitat, la sexualitat i les habilitats socials a través de la reflexió sobre la relació entre l’ús i abús i de les drogues i les relacions sexuals de risc. Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades. Les persones interessades a participar-hi han d’emplenar el  formulari d’inscripció que trobaran al lloc web: www.bit.ly/SapsDeQuèVa.

El segon taller s’iniciarà a les 6 de la tarda i abordarà l’educació familiar durant l’adolescència. Es tracta d’un taller que segueix el mètode Moneo, que planteja les sessions com a espais de trobada entre famílies per reflexionar plegades sobre com mantenir-se al costat dels fills i filles, com resoldre les situacions de risc i afavorir els factors de protecció familiars en aquesta etapa, i com potenciar la parentalitat i marentalitat positives. El taller serà impartit per Sònia Notario, tècnica de l’Associació Antisida de Lleida, que tractarà les funcions educatives de la família; la comunicació, normes, límits i pautes per a unes relacions positives. En aquest cas, les inscripcions s’han de fer des del lloc web www.bit.ly/Moneo2.

Per a més informació de tots dos tallers, les persones interessades poden escriure a salut.alturgell@oficinajove.cat, trucar al  973 35 56 08 o enviar un whatsapp al 607 866 902.

L’Alt Urgell, 20 de febrer de 2018