El concurs Històries! ja té els seus finalistes

Set parelles de l’Alt Urgell competiran el 20 de juny a la gran final comarcal. RàdioSeu emet des d’avui les eliminatòries de la fase prèvia

El concurs Històries!, adreçat a la gent gran de l’Alt Urgell, ja té finalistes. Ahir dimecres va concloure la fase prèvia, que ha constat de sis eliminatòries, celebrades a cadascun dels casals de la comarca. En total hi han participat 17 parelles, que han hagut de respondre preguntes relacionades amb deu personatges històrics de l’Alt Urgell, entre els quals els bisbes Fèlix i Ermengol, el vescomte Arnau de Castellbò, el general Moragues o el polític i cooperativista Josep Zulueta.

La final comarcal, que tindrà lloc el dia 20 de juny a la Seu d’Urgell, la disputaran les parelles guanyadores de cadascuna de les eliminatòries locals. Es tracta de Ramona Vidal i Bernabé Fernández (Adrall), Carme Grau i Adela Travé (Arfa), Antoni Salas i Josep Pujol (Coll de Nargó), Joan Sentoll i Jordi Codina (Oliana), Jesús Babià i Dora Borrull (Organyà), Maria Rosa Cava i Maria Rosa Ficapal (El Pla de Sant Tirs) i Julio Moreno i Josep Fernández (La Seu d’Urgell).

L’emissora municipal RàdioSeu ha enregistrat totes les eliminàtories de la fase prèvia i les emetrà cada dijous a les 11 del matí després del butlletí informatiu. Les emissions s’inicien avui mateix amb l’eliminatòria del Pla de Sant Tirs i continuaran amb les d’Adrall-Arfa (22 de maig), la Seu d’Urgell (29 de maig), Organyà (5 de juny), Oliana (12 de juny) i Coll de Nargó (19 de juny).

Aquesta és la primera experiencia a l’Alt Urgell d’un concurs cultural adreçat a la gent gran i la valoració que en fan les institucions organitzadores (Consell Comarcal, Consorci d’Atenció a les Persones, Consell Consultiu de la Gent Gran i RàdioSeu com a col·laborador) és altament positiva, atès que està tenint una molt bona acollida per part del sector a què va adreçat.

Imatges: Sessions de la fase prèvia del concurs a Coll de Nargó, Organyà i el Pla de Sant Tirs. Fotos: Marta Pujantell – RàdioSeu

La Seu d’Urgell, 15 de maig de 2014