El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell visita el Parlament Europeu

L’objectiu ha estat conèixer a fons el funcionament de les institucions europees i traslladar-hi la veu del territori

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha viatjat a Brussel·les per visitar el Parlament Europeu i celebrar-hi la seva reunió ordinària corresponent al mes de novembre. La iniciativa va sorgir arrel de la visita i la reunió al Parlament de Catalunya, el passat 9 de juny, i s’emmarca en la voluntat dels alcaldes de la comarca de traslladar directament les qüestions territorials a les diferents cambres parlamentàries i, alhora, conèixer des de dins aquestes institucions.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha volgut destacar el compromís dels representants dels ajuntaments “a projectar els afers municipals més enllà de l’àmbit estrictament local per tal que la seva veu sigui escoltada i tinguda en compte per les institucions de rang superior” i ha afegit que “per més petits que siguem, explicar-nos a Europa és bàsic per fer-nos visibles en el mapa de les decisions que s’hi prenen i que ens afecten de ple”.

La visita ha estat organitzada mitjançant el programa de visites del Parlament Europeu i convidats per l’eurodiputat Ramon Tremosa. La visita es finança a través del programa de visites per conèixer les institucions europees, que cada any porta milers de visitants d’arreu del continent a Brussel•les.

Amb el president del Consell d’Alcaldes i alcalde d’Oliana, Miquel Sala, al capdavant, disset dels dinou alcaldes de la comarca han pres part d’aquest viatge de treball a Brussel·les. Els altres dos no s’hi ha pogut traslladar per compromisos personals adquirits amb antelació a la programació de la visita.

En la reunió del Consell d’Alcaldes s’han tractat, entre altres temes, l’estat dels projectes de Telecomunicacions, l’Impulsa 2026, el Camina Pirineus i el de Treball i Formació. Els batlles han estat informats també dels serveis del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments de la comarca i de les reserves de caça.

 

L’Alt Urgell, 28 de novembre de 2017