El PRAU crea l'Oficina de Reactivació Socioeconòmica de l'Alt Urgell

Situada al CETAP, serà un punt de suport a la reactivació empresarial i a l'ocupació

L’oficina vol donar resposta a les necessitats derivades del moment actual, en tràmits i ajuts, reorientació de negoci, emprenedoria, ocupació i formació
 
El Pla de Reactivació Socioeconòmica (PRAU), treballa tres eixos estratègics http://www.alturgell.cat/fases, un dels quals és el suport a la reactivació empresarial i de l’ocupació.
L’objectiu d’aquesta oficina de reactivació, és recuperar i donar més solidesa al teixit empresarial de l’Alt Urgell a partir d’accions d’acompanyament i atenció personalitzada. Per fer-ho, s’ha posat en funcionament un punt al CETAP d’atenció directa per a empreses i professionals en el qual puguin rebre informació i acompanyament per resoldre necessitats puntuals o estratègiques, en referència a subvencions, reorientació del negoci, emprenedoria, ocupació i formació, així com la disponibilitat de locals comercials, naus o espais industrials disponibles, extrets del cens que s’està realitzant www.bit.ly/PRAUcens.
Des d’aquest punt, també s’oferirà suport a les administracions locals perquè impulsin línies d’ajuts complementàries a les línies ja existents. Aquest eix també vol incidir en optimitzar els processos de millora de l’ocupabilitat, especialment en el cas de persones joves, que segons les dades obtingudes a la diagnosi, és un dels col·lectius que està patint de forma més acusada els efectes del context de crisi.
Si ets una empresa o autònom i necessites ajuda en alguns dels camps esmentats, només has de respondre aquest breu formulari: www.bit.ly/PRAU_ORAU, per tal de que puguem fer el millor assessorament possible.
Si hi hagués alguna dificultat per omplir el formulari es pot contactar a través del correu electrònic de reactivacio@alturgell.cat o bé trucant al 973 355 798.
Aquest Pla es realitza gràcies a la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que va sol·licitar el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i està finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. Té una durada prevista d’un any.
Per altra banda, entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha estructurat un servei de Suport a la digitalització ja que s’han detectat dificultats per la ciutadania a l’hora de realitzar tràmits online, ja sigui pel baix coneixement en tecnologies de la informació i la comunicació o bé per manca de maquinari i/o connexió. Aquest servei es durà a terme amb cita prèvia a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, al Punt Òmnia i al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu, on s’hi inclou també el punt de suport a la reactivació empresarial.
 
Més informació sobre el suport a la digitalització en aquest enllaç
 
L’Alt Urgell, 26 d’abril de 2021