El projecte Mengem d’Aquí organitza una jornada sobre proteïna vegetal

L’acció, a càrrec de la Fundació Alícia, està programada per al dissabte 8 de maig

En el marc del projecte Mengem d’Aquí, el proper dissabte 8 de maig, de les 11h a les 12 hores, tindrà lloc un webinar amb el títol “La proteïna vegetal, bona, sana i sostenible” a càrrec de la Fundació Alícia. Aquesta jornada estarà centrada en la proteïna vegetal i explicarà quin és l’impacte que té un elevat consum de proteïna d’origen animal. Es resoldran els dubtes més freqüents i es parlarà sobre combinar diferents fonts de vegetals per seguir mantenint un estil de vida saludable i estar ben nodrits.

Aquesta jornada s’acompanyarà d’eines culinàries amb receptes exemple perquè les famílies aprofitin molt millor aquestes fonts vegetals i les hi puguin donar una volta a casa. Es ressaltaran especialment els llegums per les seves propietats, atributs, importància com a aliment sostenible i fonamentals en el marc d’una alimentació saludable. Des del projecte ja es porta temps treballant en el marc de la proteïna vegetal com es pot veure en aquestainfografia: http://mengemdaqui.com/wp-content/uploads/2021/04/info-mengemdef-web.pdfEs pot trobar més informació a l’apartat 7 del FAQS de la web: www.mengemdaqui.cat

Aquesta jornada serà conduïda per Fundació Alícia, centre de recerca de cuina que investiga productes i processos culinaris per millorar l’alimentació de les persones i fomentar una millora d’hàbits alimentaris. L’entitat també es la responsable d’assessorar el projecte Mengem d’Aquí a l’hora de preparar els menús i donar consells sobre l’alimentació als menjadors escolars.

En aquesta jornada també es presentarà un concurs/repte adreçat a les famílies, en el qual hi haurà la possibilitat de guanyar premis interessants durant el mes de maig i juny. El Mengem d’Aquí ja va llançar un sorteig el passat mes de desembre sota un calendari d’advent on cada dia es realitzava una pregunta sobre productors i productores locals i curiositats sobre les escoles adherides al projecte.

Aquesta jornada està organitzada pel projecte Mengem d’Aquí una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Consell Comarcal de la Cerdanya. Per inscriure’s clar clicar aquí. La contrasenya per inscriure’s a la jornada és mengem. Per més informació: cauc@cauc.cato 973355798.

L’Alt Urgell, 3 de maig de 2021