Generalitat i Consell Comarcal redactaran un projecte de desplegament de la fibra òptica a l’Alt Urgell

El Consell d’Alcaldes s’ha reunit aquest dijous a Coll de Nargó

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, reunit aquest dijous a Coll de Nargó, ha donat el seu suport a la redacció d’un projecte per fer possible el desplegament de la fibra òptica a la comarca. L’estudi serà elaborat per la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments i el Consell Comarcal.

Aquest projecte posarà les bases per a la planificació de la xarxa comarcal de fibra òptica, sense deixar de banda, però, les actuacions que es puguin portar a terme de manera puntual tot aprofitant l’avinentesa d’altres obres públiques, com ara la construcció o arranjament de carreteres, camins o altres vies, per incloure-hi la instal·lació de cablejat.

La iniciativa ha sorgit de la intervenció que el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha fet avui davant del Consell d’Alcaldes. Puigneró ha informat els representants municipals de l’estat actual i les previsions de futur del mapa de les telecomunicacions a la comarca i, alhora, els alcaldes li han traslladat les seves reivindicacions. En aquest sentit, s’ha posat sobre la taula el fet que la cobertura de telefonia mòbil i d’internet de qualitat és bàsica per tal de garantir el desenvolupament dels pobles de muntanya, tant pel que fa al turisme com a la implantació de noves activitats econòmiques.

Guia de senderisme

D’altra banda, s’ha presentat als alcaldes la Guia de Senderisme de la l’Alt Urgell, una nova publicació editada pel Consell Comarcal en col·laboració amb els ajuntaments i amb el suport de l’IDAPA, la marca Pirineus i la Diputació de Lleida. El desplegable inclou 30 rutes arreu de la comarca, amb la indicació dels graus de dificultat tècnic i físic, la distància, el temps aproximat de marxa i el desnivell positiu acumulat, i s’acompanyen d’un codi QR perquè els usuaris es puguin descarregar més informació des dels dispositius mòbils. A la guia també hi figuren els itineraris de gran recorregut que creuen l’Alt Urgell, així com també els itineraris verticals i els parcs naturals. Des d'aquí podeu accedir a més informació

En el Consell d’Alcaldes ha intervingut també el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, que ha exposat la problemàtica de la distribució dels permisos de les reserves de caça dels municipis afectats per una reserva nacional. Per altra part, han fet la seva presentació als alcaldes el nou delegat d’ACCIÓ a l’Alt Pirineu i Aran, David Torrelles, i la nova delegada de TV3 al territori, Rosa Talamàs.

 

L’Alt Urgell, 21 de setembre de 2017