Jordi Cardona presenta a la Seu d’Urgell els seus dos últims llibres

L’escriptor d’Ogern ha publicat “El misteri de la motxilla” i “Les valls més fosques del Pirineu”

Aquest divendres, dia 29, l’escriptor d’Ogern Jordi Cardona presentarà a la Seu d’Urgell els dos últims llibres que ha publicat, Les valls més fosques del Pirineu i El misteri de la Motxilla. Es tracta, respectivament, d’un recull de relats guardonats al Premi Pirineu i d’una novel·la d’aventures adreçada a joves lectors. L’acte tindrà lloc a partir de les vuit del vespre al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Les valls més fosques del Pirineu, editat per El Toll, aplega narracions guardonades al Premi Pirineu de narració literària entre els anys 2000 i 2007. En aquests relats, Jordi Cardona retrata la societat rural de muntanya dels darrers cent anys amb una gran agudesa. La seva destresa per crear atmosferes carregades de passions i sentiments contraposats ha seduït diversos cops els jurats d’aquest premi.

El misteri de la motxillaés una novel·la per a nois i noies a partir de 10 anys. L’ha publicada Edicions del Pirata i té com a protagonista l’arqueòleg John Smith, que es troba amb una inesperada motxilla moderna a la mateixa piràmide del faraó Amon-Ra. Per treure’n l’entrellat, caldrà feu un cop d’ull a cert riu de l’Urgell.

Pagès de professió, Jordi Cardona Regada (Ogern 1960), es va iniciar en el món de la creació literària l’any 2000. Des d’aleshores ha publicat més d’una desena d’obres, entre llibres de viatges, d’investigació, narrativa, novel·la i poesia. En destaquen els títols Pàgines de poble, Camí de l’infern i L’últim nivell. Ha obtingut diversos premis literaris, entre els quals el Pirineu de narració literària i el Sant Carles Borromeu de la Nit Literària Andorrana, que el va guanyar l’any 2005 i novament aquest 2013.

Peu de foto: Jordi Cardona. Fotografia de Salomé Escribà - ACN

La Seu d’Urgell, 28 de novembre de 2013