Jornada a la Seu d’Urgell per divulgar les cooperatives i les societats laborals com a models empresarials

L’activitat es desenvoluparà el dia 28 de novembre al CETAP-Telecentre

Amb el títol “Cooperar pel creixement social i econòmic”, el pròxim 28 de novembre s’ha programat una jornada de difusió de les empreses cooperatives i les societats laborals amb la voluntat de divulgar la competitivitat d'aquests models empresarials.

La jornada està oberta al públic en general, a les empreses, entitats, representants de les administracions públiques, agents econòmics i socials, mitjans de comunicació i persones interessades en conèixer les possibilitats de l’economia cooperativa en l’actual context econòmic.

Al llarg del matí, es presentaran diverses ponències i s’exposaran alguns exemples de cooperativisme i societats laborals al territori. Així, Antoni Vallès, director comercial de l’Institut Català de Finances, parlarà de les noves línies de finançament de l’economia social. Per la seva part, Guillem Perdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball desenvoluparà el tema dels municipis cooperatius.

També intervindran Andreu Parareda, coordinador institucional i de docència de Pediatria dels Pirineus SCCLP, que exposarà l’experiència “Innovar amb fórmula cooperativa en l’àmbit de la salut”; Toni Torrent, de Cooperativa Cadí SCCL, que presentarà la comunicació “La qualitat com a enfortiment”; i un representant de la cooperativa Formatgeria Serrat Gros, amb la comunicació titulada “Fer realitat els projectes”.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; i el director dels serveis territorials a Lleida del Departament d’Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau. La cloenda serà presidida pel director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López.

Les inscripcions a la jornada s’han de formalitzar a través de l’adreça de correu electrònic inscripccionscoop.emo@gencat.cat o al telèfon del Telecentre: 973 355798.

Foto: Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat. Foto: Oriol Duran

La Seu d’Urgell, 27 de novembre de 2013