L’Alt Pirineu, Aran i Andorra organitzen la 5a edició del concurs literari transfronterer WhatsApp-Relats

Tindrà lloc el dia 25 de març i és obert a alumnes de 4t d’ESO i nivells equivalents

Els pròxim 25 de març, els alumnes de 4t d’ESO i nivells equivalents de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra estan convocats a participar en la cinquena edició del concurs literari WhatsApp-Relats. Es tracta d’una activitat cultural transfronterera que té com a objectiu incentivar la creació literària dels joves estudiants a través d’eines d’un ús tan habitual com són el telèfon mòbil i l’aplicació de missatgeria instantània més popular del món.

El concurs és impulsat i organitzat per l’Associació Llibre del Pirineu, el Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Enguany han confirmat la seva participació 18 centres, dels quals 8 són de l’Alt Pirineu, 1 d’Aran i 9 d’Andorra. Es tracta del Joan Brudieu, La Valira i La Salle de la Seu d’Urgell, l’Aubenç d’Oliana, l’Hug Roger III de Sort, el Morelló d’Esterri d’Àneu, els instituts de Tremp i la Pobla de Segur i l’Institut d’Aran de Vielha. Per part d’Andorra hi participaran centres dels tres sistemes educatius del país: les escoles andorranes de Santa Coloma, Encamp i Ordino, els col·legis María Moliner, Sagrada Família, Mare Janer, Sant Ermengol i Àgora International School i el Lycée Comte de Foix.

A primera hora del matí del dia 25 de març, els professors coordinadors del concurs a cada centre rebran de l’organització un missatge de WhatsApp amb el tema sobre el qual hauran d’escriure els alumnes. Disposaran d’una hora de temps per crear un relat d’un màxim de 100 paraules i després l’hauran d’enviar, també per WhatsApp, a un telèfon de l’organització. Un cop rebuts tots els relats, es codificaran i s’anonimitzaran abans de transferir-los als jurats.

Després de successius talls, se seleccionaran deu relats finalistes, entre els quals se n’elegiran tres com a premiats. Així, s’ha establert un primer premi, consistent en una tauleta tàctil; un segon premi, que serà un rellotge intel·ligent (smartwatch) i, com a tercer premi, una motxilla. Els altres set finalistes rebran un jocs d’auriculars sense fils. La celebració de l’acte de lliurament de premis està supeditat a l’evolució de les mesures anti-Covid. Els relats finalistes es publicaran en format digital.

Per tal d’incentivar la participació dels estudiants en el concurs, enguany l’organització ha encarregat un vídeo de presentació del certamen a l’actor i músic pirinenc Ivan Caro. Es pot veure en aquest enllaç.

Enllaç a les bases. Enllaç al relats finalistes en l’edició de l’any 2020

Imatge: alumnes de 4t d'ESO de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell durant el concurs WhatsApp Relats celebrat el mes de gener de 2020.

17 de març de 2021