L’Alt Urgell commemora amb diversos actes el Dia Internacional de la Dona

El psicopedagog Daniel Gabarró farà diverses xerrades a la Seu i Oliana

L’Alt Urgell se suma novament a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març, amb un programa que abraça des del dia 6 fins al 16 i que preveu actes a la Seu d’Urgell, Oliana, Organyà i Peramola. Com a convidat especial es comptarà amb el mestre, psicopedagog i humanista Daniel Gabarró, que oferirà dues xerrades a la Seu i dues més a Oliana. El teatre, l’esport, l’art, la gastronomia i les sortides culturals són altres de les propostes.

El actes s’obren ja dijous amb la representació de l’obra Red Pontiac al Teatre Guiu de la Seu. Es tracta d’un desmitificador retrat de la mare perfecta, una comèdia vibrant dirigida per Pere Riera i interpretada per Míriam Iscla i Cristina Cervià.

El gruix dels actes s’ha programat per a dissabte, dia 8. A la Seu d’Urgell tindrà lloc una excursió en marxa nòrdica des del pont de la Palanca; una acció d’art al carrer a la plaça del Carme, organitzada pel col·lectiu L’Aparador, consistent en la instal·lació titulada Dret a decidir i, per cloure la jornada, un sopar de festa.

El mateix dissabte, a Peramola es farà una caminada popular fins a Castell-llebre i, ja a la tarda, un taller de mitja i una xocolatada. A Organyà tindrà lloc una xerrada sobre estalvi energètic a càrrec de tècnics del Consell Comarcal, que anirà seguida d’un sopar. Diumenge, dia 9, des d’Oliana s’ha programat una sortida cultural a Barcelona.

Les xerrades de Daniel Gabarró estan previstes per a dilluns, dia 10, a la Seu d’Urgell i dimecres, dia 12, a Oliana. “Ser immune a la crisi: el quadrant de l’èxit a l’empresa” és el títol de la primera, a les 11 del matí al CETAP-Telecentre, mentre a les 7 de la tarda, parlarà del mateix tema des d’una altra perspectiva: “Crisi? Una resposta pràctica i innovadora des de l’economia feminista”. A Oliana, Gabarró tractarà de qüestions totalment diferents: “Bona ortografia sense esforç”, a les 2 del migdia, i “Educar els nostres fills i filles en la felicitat”, a dos quarts de 8 del vespre.

L’últim dels actes entorn del Dia Internacional de la Dona a l’Alt Urgell tindrà lloc el dia 16 de març i serà una sortida cultural des de Peramola. Cal afegir que, fins al dia 23, a la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell es podrà visitar l’exposició “Dones poetes”.

En l’organització dels actes, coordinats pel Servei d’Informació i Assessorament a la Dona de l’Alt Urgell, hi participen el Consell Comarcal, el Consorci d’Atenció a les Persones, els ajuntaments de la Seu, Oliana, Organyà i Peramola i diverses entitats del territori, amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

La Seu d’Urgell, 3 de març de 2014