L’Alt Urgell commemorarà el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades a la Ruta dels Oficis d’Ahir

La jornada se celebrarà aquest dissabte i inclourà també una xerrada de Carles Gascón

L’Alt Urgell se sumarà al Dia Internacional dels Museus, el pròxim dissabte, 12 de maig, amb diverses visites guiades als espais de la Ruta dels Oficis d’Ahir i amb una xerrada d’història local. El programa d’activitats —totalment gratuïtes— l’organitza el servei de Patrimoni Cultural del Consell Comarcal en col·laboració amb els ajuntaments.

La primera de les visites guiades tindrà lloc a les 10.30 h del matí al Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya, a Pont de Bar. A les 11.30 h, es farà la visita al Pou de Gel d’Oliana; a les 12 h, al Museu de les Trementinaires de Tuixent i a  la una del migdia al Museu dels Raiers de Coll de Nargó. Ja a la tarda, les visites continuaran a l’Antiga Farinera de Montferrer, a les 17 h, i es clouran al Pou de Gel d’Arfa a les 19.30 h. Per participar a les visites no caldrà inscripció prèvia, de manera que les persones interessades només caldrà que siguin a l’hora de l’inici al lloc corresponent.

D’altra banda, a les 18 h, a l’Antiga Farinera de Montferrer, l’historiador i tècnic de Patrimoni Cultural del Consell Comarcal, Carles Gascón Chopo, parlarà sobre les “Últimes notícies del castell de Castellbò”, en què donarà a conèixer la informació que han proporcionat les excavacions arqueològiques que s’hi estan portant a terme des de l’any passat.

Imatge: Visita guiada a l'Antiga Farinera de Montferrer. Foto: Eva Múrcia / CCAU

L’Alt Urgell, 8 de maig de 2018