L’Alt Urgell, després de les eleccions municipals d’aquest diumenge

Dades municipi a municipi, regidors electes i composició del Consell Comarcal

Les eleccions municipals d’aquest diumenge han configurat un nou mapa polític a l’Alt Urgell, tot i que, amb algunes excepcions, és força similar al de fa quatre anys. Les candidatures de Junts per Catalunya han estat la força més votada en 12 dels 19 municipis de la comarca, mentre que les d’ERC-AM han guanyat en 5 municipis, Compromís en 1 i CUP-AMUNT en 1. D’aquests resultats electorals n’ha sortit la nova configuració del Consell Comarcal, amb 9 consellers de Junts per Catalunya (en perd 2), 6 d’ERC-AM (en guanya 1) i 4 de Compromís (en guanya 1).

En 16 dels 19 ajuntaments va repetir com a força més votada la mateixa que a les eleccions de l’any 2015. Els tres municipis on es va produir canvi de candidatura guanyadora van ser la Seu d’Urgell (Compromís), Cava (CUP) i Ribera d’Urgellet (Junts). En 16 ajuntaments, la candidatura vencedora ha obtingut la majoria absoluta; les úniques excepcions han estat la Seu, Oliana i Cabó. Dels 13 alcaldes i alcaldesses que optaven a la reelecció, tots han tornat ha guanyar al seu respectiu municipi, 11 dels quals per majoria absoluta.

En el global de la comarca, el partit amb més suport popular ha estat Junts per Catalunya, amb 3.809 vots i 67 regidors; seguit d’ERC-AM, amb 2.805 vots i 38 regidors; Compromís, amb 2.429 vots i 14 regidors; i CUP-AMUNT, amb 533 vots i 4 regidors, a més de Tots som Bassella i Alternativa per la Vall, amb un regidor cadascun. Dels 125 regidors de l’Alt Urgell, 76 són homes i 49 dones.

Durant el vespre i la nit de la jornada electoral, a la seu del Consell Comarcal va estar instal·lat un centre de dades, el qual va anar rebent i tractant els resultats que arribaven dels diversos municipis i fent-los públics a través de pantalles situades tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici.

Documents adjunts:

Gràfiques Alt Urgell

Quadre general

Regidors/es electes

 

L’Alt Urgell, 27 de maig de 2019