L’Alt Urgell endega un projecte pilot d’emprenedoria i ocupació per a joves universitaris

Un grup de 13 joves rebrà formació teòrica i pràctica en competències transversals

S’ha posat en marxa a l’Alt Urgell un projecte pilot d’emprenedoria i ocupació adreçat a joves de l’entorn rural amb titulacions universitàries i de cicles formatius. L’objectiu del projecte, que porta per títol “A l’Alt Urgell també pots començar...”, és formar els joves en competències transversals, no adquirides durant el seu procés educatiu reglat, per tal que puguin entrar en el mercat laboral, tant en empresa com en autoocupació.

La iniciativa és liderada per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i compta amb la implicació de l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La idea del projecte va començar a prendre forma a partir de la constatació que molts joves alturgellencs amb titulacions universitàries i de cicles formatius trobaven a faltar al territori una oferta de projectes formatius transversals adaptats als estudis que havien cursat. A partir d’aquí, l’Oficina Jove i el Consorci Alt Urgell – Cerdanya elaboren el projecte que ara ja és a punt de dur-se a la pràctica.

Les darreres setmanes s’ha fet la selecció de 13 joves de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que són els que formaran part del projecte. Tots ells són titulats universitaris o de cicles formatius de grau superior i actualment es troben amb poques oportunitats laborals. La tria s’ha fet en base als seus currículums i als resultats d’una entrevista personal amb tots i cadascun dels candidats..

Els joves rebran formació en temàtiques específiques com ara cooperatives, màrqueting, pla d’empresa, pla financer, activitat i estratègia de mercat, recursos humans, e-comerce, estudi de mercat, finançament, comptabilitat, cooperació empresarial i anglès avançat, entre d’altres. Cada sessió es complementarà amb l’exposició del representant d’una empresa real que explicarà la seva vivència en l’àmbit corresponent.

Foto: acte de presentació del programa.

 

La Seu d’Urgell, 13 de novembre de 2013