L’Alt Urgell organitza una Fira de formació professional oberta tant a alumnes com a famílies

L’esdeveniment tindrà lloc el proper 9 d’abril a la sala Sant Domènec de la Seu

El proper 9 d’abril a Sant Domènec tindrà lloc la jornada FP: EL FUTUR D’AVUIamb un doble objectiu, per una banda, difondre les famílies professionals que es poden cursar a l’Alt Urgell i la Cerdanya, i per l’altra, poder veure tant els joves de secundària, les famílies i els agents educatius, tutors, docents..., el futur laboral i acadèmic que aporta cursar estudis de formació professional.

La jornada donarà inici a les 15.30 h amb una fira de famílies professionals: Comerç (INS Aubenç a Oliana); Agrària (medi natural; forestals i eqüestre de l’EA del Pirineu a Bellestar); Sanitat (INS Joan Brudieu a La Seu d’Urgell); Serveis a la comunitat (INS Joan Brudieu); informàtica (INS Joan Brudieu); Gestió administrativa (Col·legi la Salle i INS Joan Brudieu); Mecànica (Col·legi la Salle a La Seu d’Urgell); Activitats físicoesportives (INS Pere Borrell a Puigcerdà); Hoteleria i Turisme (INS Pere Borrell a Puigcerdà).

Aquesta fira té entrada lliure per a tothom que la vulgui visitar, es podrà veure quina formació es fa a cada centre educatiu de la ma del professorat del centre. Els centres educatius de secundària de la comarca visitaran la fira i les famílies podran visitar-la des de les 15.30h fins les 18h.

De les 18 h a les 19.15 h hores tindrà lloc una taula rodona, moderada per Marta Pujantell, adreçada a famílies, empreses del territori, joves i públic en general amb un total de 6 participants de diferents perfils: joves que han fet itineraris formatius que inclou FP, universitat; empreses del territori que acullen alumnes de pràctiques; alumnes que han estudiat FP i estan treballant; alumnes que han fet projectes de mobilitat amb l’FP. La temàtica de la taula rodona és parlar dels avantatges i desavantatges de la FP i el futur a mig i llarg termini.

Per tancar l’acte tindrà lloc la cloenda institucional a càrrec d’Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Nicolau Galdeano, inspector del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La jornada ha estat organitzada per: INS Aubenç; INS Joan Brudieu; Col·legi la Salle; EA Agrària del Pirineu; Ajuntament de la Seu d’Urgell; Consell Comarcal Alt Urgell; Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya.

L’Alt Urgell, 21 de març de 2019