L’Alt Urgell posa en marxa una iniciativa per desmuntar rumors i prejudicis sobre la diversitat cultural

La primera sessió tindrà lloc el 13 de març al CETAP

Aquest mes de març, l’Alt Urgell iniciarà un seguit de sessions formatives que oferiran eines i recursos per desmuntar els rumors i prejudicis sobre la diversitat cultural. Les formacions van dirigides a persones, entitats i col·lectius que vulguin contribuir a desfer rumors i estereotips sobre la diversitat, amb la possibilitat de col·laborar posteriorment amb la xarxa anti-rumors de l’Alt Urgell, que està en procés de construcció.

La primera sessió s’ha programat per al pròxim dimarts, 13 de març, de 5 de la tarda a 8 del vespre al CETAP, a l’edifici de les Monges de la Seu d’Urgell. Amb el títol “Eines vivencials per a la reflexió intercultural”, es treballarà sobre els propis prejudicis i estereotips per tal d’apropar la noció d’interculturalitat de manera vivencial, mitjançant exercicis pràctics i participatius, jocs i tècniques de teatre fòrum. L’activitat estarà conduïda per La Xixa Teatre.

Les dues pròximes sessions formatives es faran durant el mes d’abril i es comptarà amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. En aquestes sessions s’aprofundirà en les nocions de prejudicis, estereotips i rumors, així com en les formes de discriminació que porten del rumor al racisme. A més, s’analitzarà la realitat de l’Alt Urgell i s’iniciarà el disseny d’un pla d’abordatge dels rumors.

Una xarxa anti-rumors com la que es planteja a l’Alt Urgell és un espai obert format per persones, entitats, col·lectius i serveis de l’administració que té com a objectiu afavorir una convivència intercultural lliure de rumors, prejudicis i estereotips.

Aquesta iniciativa és impulsada per l’Oficina Jove i l’àrea de Ciutadania i Migracions del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. La participació en les diverses sessions és gratuïta i la inscripció s’ha de fer mitjançant el formulari que es pot trobar al lloc web www.bit.ly/AntirumorsAltUrgell

L’Alt Urgell, 6 de març de 2018