L’Arxiu Comarcal organitza un taller de neteja, desinfecció i conservació de documents

La formació va adreçada especialment a particulars que conservin documentació

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell organitza un taller orientat a la neteja, desinfecció i conservació de documents destinat, especialment, a particulars que disposin de documentació  (fotografia, documentació en paper, pergamí) per tal que la puguin mantenir en bones condicions de conservació i evitar el seu deteriorament. El curs també resta obert a qualsevol tècnic de l’àmbit dels arxius, les biblioteques i els museus. El taller, de contingut totalment pràctic, permetrà aprendre i practicar les tècniques per netejar documents en paper afectats per humitats, brutícia i fongs, plaques fotogràfiques de vidre així com neteja i hidratació de pergamins. D’altra banda i com a complement a la neteja amb l’objectiu de millorar la conservació dels documents, els alumnes coneixeran i practicaran alguns dels procediments per reparar petits estrips i pèrdues de suport dels documents. No es requereix cap experiència ni coneixements previs en la matèria.

El taller serà impartit per Gemma Mª Contreras Zamorano, cap de secció de conservació i restauració d’obra gràfica i material d’arxiu al IVC+R CulturArts, Generalitat Valenciana. En el seu paper de docent en matèria de restauració ha impartit cursos de formació a Managua (Nicaragua), Quito (Equador), L’Havana (Cuba), La Antigua (Guatemala) així com a les universitats de Sevilla, Bilbao, i Granada, entre altres.

El curs es durà a terme el proper dissabte 23 de novembre de les 9 a les 14 hores a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. El preu és de 25 € . Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 973 350 131 o bé per correu electrònic a través de l’adreça acalturgell.cultura@gencat.cat. Les places són limitades.