L’església i el retaule de Sant Julià dels Garrics obren les sortides al patrimoni de l’Alt Urgell

L’activitat, que és gratuïta, tindrà lloc aquest diumenge, 5 de maig

L’església romànica de Sant Julià dels Garrics, situada en un entorn privilegiat dins de la vall de la Vansa, conserva al seu interior un tresor inesperat en forma de retaule policromat de fusta del segle XVI. Retirat a principis dels anys 70 a l’església de Sant Martí de la Guàrdia per motius de seguretat, l’any 2006 fou curosament restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat i restituït al seu emplaçament original.

El proper diumenge, dia 5 de maig, en el marc de la programació de les Rutes per la Seu d’Urgell i comarca de l’any 2019, es proposa una sortida guiada que consistirà en una caminada des de Sorribes de la Vansa fins a Sant Julià dels Garrics, i una visita comentada de l’església romànica i el retaule del segle XVI per part del tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Es tracta d’una caminada suau, de 6 quilòmetres i de nivell fàcil, que permetrà conèixer, a més, una part de la vall del riu Bona, tributari del riu de la Vansa.

Es preveu que l’activitat durarà tot el matí de diumenge. El punt de trobada és a l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell a les 8.00 h del matí, i el trasllat fins a Sorribes es farà amb vehicles propis. Per participar-hi cal inscriure’s a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 353 112) i Turisme de la Seu (973 351 511).

Fotografia: Retaule de Sant Julià dels Garrics. Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Carles Aymerich.

L’Alt Urgell, 2 de maig de 2019