L’Espai Ermengol inaugura dimarts una exposició sobre la natura a l’Alt Urgell

La mostra estarà ubicada permanentment a la cinquena planta de l’edifici

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell inaugurarà el pròxim dimarts, a les 8 del vespre, l’exposició “Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs”, que estarà ubicada de forma permanent a la cinquena planta de l’edifici. L’objectiu d’aquesta mostra és donar visibilitat al patrimoni natural de la comarca en un punt tan estratègic de la Seu com és l’equipament municipal que aplega el Museu de la Ciutat i el punt d’acollida i informació turística. D’aquesta manera, tant els visitants com els ciutadans urgellencs podran conèixer l’àmplia oferta ecoturística de l’Alt Urgell.

L’exposició ha estat promoguda pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, els parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i compta amb el suport dels fons FEADER de la Unió Europea. En els continguts de l’exposició hi han participat diversos tècnics de la comarca, coordinats per l’empresa de natura Aubèrria, mentre que del disseny i la producció se n’ha encarregat l’estudi Geosilva.

L’exposició s’ha instal·lat al mirador del cap de casa de l’Espai Ermengol. Consta de tres plafons de grans dimensions i d’una pantalla tàctil on el visitant podrà trobar informació detallada de l’inventari del patrimoni natural de la comarca. A més a més, s’ha configurat un aplicatiu informàtic que farà possible que una part de l’exposició es pugui ubicar temporalment en altres llocs de la comarca.

El primer dels plafons està dedicat als principals actius del patrimoni natural de l’Alt Urgell, entre els quals destaquen el centenar d’arbres catalogats, les més de 170 espècies d’ocells que es poden trobar a la comarca, les importants poblacions d’isard i cérvol i els jaciments paleontològics, entre d’altres. Al segon plafó s’expliquen els espais naturals protegits, entre els quals destaquen els dos parcs naturals, el del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu. Finalment, el tercer plafó està dedicat als aprofitaments turístics del patrimoni natural.

 

La Seu d’Urgell, 29 de novembre de 2013