La Seu d’Urgell es perfila com a “capital” dels parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu

Inaugurada amb gran èxit de públic l’exposició “Natura de l’Alt Urgell” a l’Espai Ermengol

L’exposició permanent “Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs”, que ahir es va inaugurar al cap de casa de l’Espai Ermengol, ve a confirmar el posicionament de la Seu d’Urgell com a centre de referència i “capital” dels parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu, essent com és la ciutat més important situada entre aquests dos espais naturals protegits. En aquest sentit, cal recordar que l’Alt Urgell és l’única comarca de Catalunya amb dos parcs naturals en el seu territori.

En la seva intervició a l’acte inaugural de l’exposició, l’alcalde Albert Batalla va reinvindicar el rol que vol jugar la Seu d’Urgell com a centre de promoció i divulgació dels dos parcs naturals i va emmarcar la mostra permanent de l’Espai Ermengol com una clara aposta de la ciutat per aquest compromís amb el patrimoni natural que l’envolta.

Els directors dels parcs del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu, Jordi Garcia i Jordi Palau, respectivament, van fer seva la proposta de l’alcalde de la Seu i, alhora, van oferir la col·laboració de les entitats que representen a les institucions locals i comarcals.

Per la seva part, el vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i alcalde de la Vansa i Fórnols, Josep Camps, va defensar el paper clau de la població autòctona en la salvaguarda dels espais protegits i, gràficament, va reclamar fer polítiques que assegurin “la conservació de l’espècie amb més perill d’extinció en l’entorn dels parcs naturals: l’home”.

La sala es va omplir de gom a gom en l’acte d’inauguració de l’exposició, al qual també hi van assistir el subdirector de Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Ignasi Rodríguez Galindo, el president del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Joan Pous, i diversos alcaldes i representants d’entitats de la comarca.

L’exposició ha estat promoguda pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, els parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i compta amb el suport dels fons FEADER de la Unió Europea. En els continguts de l’exposició hi han participat diversos tècnics de la comarca, coordinats per l’empresa de natura Aubèrria, mentre que del disseny i la producció se n’ha encarregat l’estudi Geosilva.

 

Fotografia: RADIOSEU

 

La Seu d’Urgell, 29 de novembre de 2013.