L'Alt Urgell commemora el Dia contra la violència masclista

Xerrades, projeccions, exposicions i debats centren la jornada reivindicativa a la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell s’ha sumat avui al Dia Internacional contra la violència masclista amb diversos actes commemoratius. Així, al llarg del dia s’ha projectat el curtmetratge Diafragma en diversos espais públics de la ciutat com ara el Centre d’Atenció Primària (CAP), el Centre Cultural Les Monges, el Consell Comarcal, l’Ajuntament i el CETAP-Telecentre. A dos quarts de nou del vespre, el curtmetratge es projectarà a Oliana, a la sala d’actes de l’Ajuntament, acte que anirà seguit de la lectura del manifest institucional.

Diafragma és el resultat d’un treball realitzat per dones interessades en trobar un espai on mirar, parlar i ser escoltades. Totes les imatges han estat realitzades per elles mateixes amb la finalitat d’expressar el que senten i quina és la seva realitat.

També aquest matí, al Consorci d’Atenció a les Persones, s’ha fet la presentació del segon número de la revista Igualtat. En aquesta nova edició de la publicació s’inclouen articles de Montserrat Bonet, regidora de Gent Gran, Solidaritat i Cooperació i Salut de l’Ajuntament de la Seu; Anna Justo, cap del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Urgell; i Lourdes Esteve, directora de la biblioteca Sant Agustí. També hi escriuen els responsables de l’Oficina Jove i de l’equip del Servei d’Intervenció Especialitzada de l’Alt Pirineu i Aran, a més de persones anònimes.

Els actes commemoratius del Dia contra la violència masclista es completaran demà dimarts, dia 26, amb l’emissió per Ràdio Seu, a les 12.15 h, del programa Igualtat. També s’emmarquen en aquesta jornada la xerrada “Les dones parlem de sexualitat”, que el passat dia 19 va oferir Montse Pineda, i el recull de contes, llibres i films referents a la violència masclista i de gènere que es pot veure a la biblioteca Sant Agustí fins al 30 d’aquest mes.

Foto: Presentació del curtmetratge Diafragma al CETAP-Telecentre.

La Seu d’Urgell, 25 de novembre de 2013