L'Arxiu Comarcal acull l'exposició "50 anys de piragüisme a la Seu"

La mostra s'inaugura aquest dissabte a les 6 de la tarda

Demà, 5 de juliol, a les 18 hores s’inaugurarà a les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell l’exposició “50 anys de piragüisme a la Seu” organitzada pel Club Cadí Canoë Kayak amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. L’acte serà presentat per Josep Castellarnau, president d’honor del Club, Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, Enric Cobo Barri, cap del Servei de Coordinació General d’Arxius i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal.

L’exposició recorre els 50 anys d’existència del Club des de la seva fundació l’any 1964 fins als nostres dies a través del recull de material documental (pòsters, fitxes de socis, actes de constitució, reculls de premsa, postals, correspondència) així com una mostra de l’equipament esportiu al llarg de la història com ara samarretes, armilles salvavides, cascs, etc. Així mateix, entre els objectes exposats es troba una canoa emblemàtica de la història del Club. La mostra es complimenta amb una projecció de fotografies històriques i actuals dels membres del club, així com un mapa interactiu de la nodrida i activa presència del club a nivell internacional.

En el marc de l’exposició es presentarà oficialment l’inventari en línia de la documentació del Club Cadí Canoë Kayak realitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i que posa de relleu la importància històrica i actual d’aquesta institució. D’altra banda, l’inventari és el fruit de l’ingrés del primer fons documental d’un club esportiu de l’Alt Urgell fet que permetrà la seva conservació en el temps així com la seva difusió entre els investigadors i els ciutadans en general.

L’exposició posa també de relleu la projecció internacional del club al llarg de la història fet que l’ha convertit en un motor de coneixement de la ciutat i la comarca arreu del món així com uns dels principals promotors del turisme a la Seu d’Urgell.

Foto: Club_Cadí_1965. Primer descens...: Fons Josep Castellarnau. 1965. Primer descens de piragüisme de la Quera a la Seu d’Urgell. Riu Segre.