Les Valls d’Aguilar organitza un camp de treball internacional

Hi participen joves del municipi i de Rússia, la República Txeca i Taiwan, amb l’intercanvi cultural com a objectiu

L’Ajuntament de les Valls d’Aguilar organitza, al llarg d’aquesta setmana i la següent, un camp de treball internacional amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi cultural entre joves del mateix municipi i d’altres vinguts de països tan diversos com Rússia, la República Txeca i Taiwan. A més de desbrossar camins antics, els participants realitzen activitats, jocs i tallers amb els nens i les nenes del poble.

En paraules de l’alcaldessa, Rosa Fàbrega, “el motiu que ens ha impulsat a organitzar aquest camp de treball és donar a conèixer un territori i uns petits pobles de muntanya a joves procedents d’entorns completament diferents, com és el cas, per exemple, de les dues noies que tenim de Moscou”. Un coneixement que també es dóna en sentit invers, “perquè els joves d’aquí están descobrint també una realitat cultural totalment diferent per a ells”. Destaca igualment el fet que l’anglès és la llengua vehicular del camp.

El camp de treball s’ha vehiculat a través de l’associació SCI (Servei Civil Internacional), una entitat sense ànim de lucre amb una llarga experiència en l’organització de camps internacionals de treball voluntari. El director del camp és de Sicília i els integrants del grup són cinc noies, d’entre 20 i 30 anys. Dues provenen de Rússia, una de la República Txeca i dues de Taiwan.

En el marc d’un projecte que ja té en marxa l’Ajuntament, els membres del camp de treball dediquen els matins a desbrossar els camins que antigament comunicaven els nuclis del municipi. A la tarda, fan activitats, jocs i tallers per als més petits del poble. També participaran activament a la Festa Major de Noves, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana.

 

Noves de Segre, 9 de juliol de 2014