Més de 400 abonats a de l’Alt Urgell estan encara sense subministrament elèctric a causa del temporal de neu

Montferrer i Castellbò, Coll de Nargó, la Vansa i Fórnols i les Valls d’Aguilar, municipis més afectats

L’Alt Urgell va recuperant la normalitat pel que fa al subministrament elèctric després dels talls provocats des de diumenge passat a causa del temporal de neu i que han arribat a afectar més de 3.000 abonats. Tot i així, a migdia d’avui dimarts, encara es comptabilitzen 440 abonats sense llum, segons dades facilitades per la companyia Endesa.

A hores d’ara, els municipis més afectats són Montferrer i Castellbò, la Vansa i Fórnols, Coll de Nargó i les Valls d’Aguilar. Gairebé la totalitat dels 13 nuclis de població de la Vansa i Fórnols es troben encara sense subministrament elèctric i, en aquest cas, també tenen problemes en la xarxa telefònica, tant fixa com mòbil. A Montferrer i Castellbò els nuclis sense subministrament són Albet, Seix, Santa Creu, Sant Andreu, Turbiàs, Carmeniu, Vilamitjana, Vila-rubla, Solans, Guils, Pallerols, Cassovall i Avellanet. A Coll de Nargó es troben sense llum els nuclis de Gavarra, Montanissell, Aubàs i les Masies. Altres municipis afectats són Cava, on es manté el tall de subministrament al nucli del Querforadat; Fígols i Alinyà, que té sense llum els nuclis d’Alinyà i Voloriu.

Durant aquest matí, Endesa ha traslladat a diversos municipis de l’Alt Urgell un total de 8 generadors com a solució provisional mentre no es restableixin les avaries a les línies. Alhora, tan bon punt ha disposat d’autorització, la companyia ha començat la supervisió de les línies mitjançant helicòpters per tal de detectar els punts i les causes dels talls de subministrament.

Des que van aparèixer els primers problemes en el subministrament elèctric, diumenge a la nit, els ajuntaments dels municipis afectats estan treballant intensament per resoldre la situació i es mantenen en contacte permanent amb la companyia i amb els serveis territorials del departament d’Indústria, així com també amb el Consell Comarcal, que és l’ens que coordina la informació de l’operatiu.

 

L’Alt Urgell, 6 de febrer de 2018