Oliver Vergés presenta la seva tesi doctoral sobre el comtat d’Urgell en la cloenda del cicle “Desenterrant el passat”

L’acte tindrà lloc aquest divendres a l’Arxiu Comarcal

El cicle Desenterrant el passat, en la seva edició de l’any 2018, s’acomiada el proper divendres amb la presentació de la tesi doctoral d’Oliver Vergés Pons. Amb el títol Urgell mil anys enrere. Història política, social i econòmica d’un comtat i de la seva classe dirigent (870-1066), Oliver Vergés, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, va defendre la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona el 5 de juliol de 2017 amb una qualificació d’excel·lent cum laude.

El treball se centra en l’anàlisi del període originari del comtat d’Urgell i dels seus primers comtes fins a la mort d’Ermengol III l’any 1066 a Barbastre. La presentació, que tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell el proper dia 9 de novembre a les 20.00 h, consistirà en una exposició sobre l’evolució del comtat urgellenc durant aquests primers dos segles i mig d’existència, i sobre els esdeveniments principals que implicaren la família comtal en la seva governació del territori.

L’acte forma part del cicle Desenterrant el passat, organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Institut d’Estudis de l’Alt Urgell, amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Fotografia: Oliver Vergés Pons. Grup de Recerca de Cerdanya.

L’Alt Urgell, 7 de novembre de 2018