PICURT projectarà 75 films de temàtica etnogràfica i antropològica entorn de les muntanyes del món

La mostra de cinema arriba enguanya a l'11a edició

PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, arriba aquest 2017 a la seva 11a edició, que tindrà lloc durant cinc dies a  La Seu d’Urgell , Artedó, Andorra i Alàs.

Des de l'any 2016 PICURT és mostra competitiva de cinema, amb els següents premis dins de la Secció Oficial: Premi Gall Fer Pirineus– Ciutat de La Seu d’Urgell,Premi Gall Fer Vallnord – Esports de muntanya, Premi Gall Fer Andorra– Ecologia i Premi Gall Fer Internacional -Endesa - Pel·lícula de muntanya fora de les categories d'esport, Pirineus i ecologia.

PICURT projectarà 75  obres  representants de 18 païsosde temàtica etnogràfica i d'antropologia social sobre  les  muntanyes del món, l'esport, la biodiversitat  i ecologia... tot embolcallat de la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccionssón inèdites a l’Estat Espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món ... no us deixaran indiferents. 

Durant aquests dies gaudireu de la cultura dels pobladors de les muntanyes del món, amb les seves problemàtiques, les seves concepcions de vida i les diferents solucions per al creixement i manteniment d’aquestes societats muntanyenques.  Us deixarem bocabadats amb les situacions més extremes que els grans esportistes ens porten a la pantalla.

El programa cinematogràfic anirà acompanyat d’un seguit d’activitats com la performance artística ELOGI DE L'ARBRE de la cia. Els Comediants al bosc d'Artedó, una ecocaminada popular per camins rurals d'Artedó a Lletó, tasts gastronòmics com la Sopa de formatge PICURT i el tradicional Sopar de la Vaca, presència artística de 3 exposicions, jornada teòrica"El patrimoni, valors socialitzador, marca territorial, recurs turístic" i moltes més activitats , que fan que Picurt sigui un esdeveniment cultural que reforça la valoració del patrimoni pirinenc  a través de la pulsió creativa de la seva  gent. 

Imatge: presentació de Picurt 2017 a la Seu d'Urgell

Per a més informació: www.picurt.org