Primer ple presencial del Consell Comarcal de l’Alt Urgell després del confinament

Es van aprovar dues mocions de suport al sector de la caça i al món rural

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell va celebrar ahir el primer ple presencial des que es va declarar l’estat d’alerta per la crisi sanitària de la Covid-19. De fet, el plenari corresponent al mes de juny s’havia de fer telemàticament el passat dia 11, però problemes tècnics en les connexions d’internet van obligar a suspendre’l i ajornar-lo fins ahir. Per tal de garantir la distància mínima de dos metres, els consellers es van haver de reubicar, de tal manera que a la taula de plens es van asseure únicament el president, els vicepresident i la cap de l’oposició, juntament amb els tècnics, mentre que la resta de consellers es van situar distribuïts per la resta de la sala.

Entre els acords que va prendre el ple, destaquen dues mocions, aprovades totes dues per unanimitat. En una d’elles, presentada pels grups de Junts per l’Alt Urgell i Esquerra Republicana de Catalunya, es mostra el suport del Consell Comarcal al sector de la caça pel seu paper cabdal en l’equilibri cinegètic, la lluita contra els danys provocats per la fauna salvatge als conreus i la disminució dels accidents de trànsit ocasionats per aquests animals en carreteres rurals. En l’altre acord, es dona suport a una moció de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò per fer front a la despoblació, l’envelliment i la manca d’oportunitats en el medi rural.

D’altra banda, el plenari va aprovar el conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a la gestió del servei de Transport a la Demanda, el qual incorpora una sensible millora del finançament. En relació al mateix servei, es van aprovar els plecs i els acords de contractació de dues línies, la de Vilanova de Banat i la de Tuixent, tots dues amb destinació a la Seu d’Urgell.

Es va aprovar també el conveni amb l’Ajuntament d’Organyà per a la celebració de la Fira del Llibre del Pirineu i els Premis Literaris Homilies d’Organyà; la modificació del conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per al projecte FEDER Impulsa Energia; i la pròrroga del conveni amb els ajuntaments de la comarca en matèria de serveis socials, urgències socials i altres programes relatius al benestar social. Per altra part, es va aprovar sol·licitar la modificació i pròrroga de la subvenció FEDER Camina Pirineus per adaptar-la a les demores produïdes pel temporal Glòria primer i per la crisi del coronavirus després.

 

La Seu d’Urgell, 18 de juny de 2020