S’organitza un curs de formació de guies de patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran

El programa està centrat en el treball sobre les eines conceptuals d’interpretació del patrimoni

El patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran és un actiu importantíssim de cara a l’oferta turística que en molts casos no s’ha sabut o no s’ha pogut posar en valor d’una manera satisfactòria. Malgrat això, cada vegada hi ha una major demanda de productes turístics i d’experiències singulars, genuïnes i autèntiques associades a aquest patrimoni cultural que necessita de professionals qualificats que puguin absorbir-la i canalitzar-la d’una manera adequada.

Amb aquest objectiu, les principals entitats del territori amb alguna responsabilitat en la conservació i la difusió del patrimoni cultural proposen la realització d’un curs de guies de patrimoni cultural amb caràcter professionalitzador que, a diferència d’altres propostes similars que s’havien centrat més en els continguts, destaca per un programa centrat en el treball sobre les eines conceptuals d’interpretació del patrimoni, en les tècniques de guiatge, les dinàmiques de grups i els recursos TIC per interpretar el patrimoni. Així mateix, comptarà amb sessions pràctiques dirigides per professionals en l’àmbit del guiatge i la interpretació i amb un mòdul de bones pràctiques i d’experiències d’empreses de guiatge que funcionen en l’àmbit pirinenc i prepirinenc.

El curs s’impartirà dilluns i dimarts a la tarda, en nou sessions, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell en setmanes alternes dels propers mesos d’octubre i novembre, amb un total de quaranta hores. Els alumnes que assiteixin al 80 % de les sessions i entreguin el projecte final de mòdul obtindran el certificat d’aprofitament d’aquesta formació qualificada. Per obtenir més informació o bé inscriure’s cal adreçar-se a la Fundació CEDRICAT (tel. 973 48 43 20, correu-e cedricat@cedricat.cat).

Organitzen el curs el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Bisbat d’Urgell, la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, la col·laboració del Departament d’Empresa i Ocupació i la coordinació de la Fundació CEDRICAT.

 

La Seu d’Urgell, 20 de setembre de 2013