Sessió informativa a empresaris de l’Alt Urgell i la Cerdanya per a contractació i pràctiques de joves universitaris

La iniciativa forma part del programa Odisseu

Les empreses de l’Alt Urgell i la Cerdanya tindran l’oportunitat de conèixer les diverses possibilitats que tenen actualment per contractar o establir convenis de pràctiques amb joves amb formació universitària. La sessió informativa, que porta per títol Pràcticum Odisseu per a la Innovació, tindrà lloc aquest dijous, dia 13, a dos quarts de 8 del vespres, al CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell (Edifici Les Monges, 3ª planta).

Aquesta actuació forma part del programa Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural, impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, els  13 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya, conjuntament amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catatalunya (ARCA) i la Fundació del Món Rural.

L’acte de dijous s’obrirà amb la presentació de la iniciativa per part de Gemma Estany, tècnica d’ARCA. Tot seguit, s’explicarà la tipologia de contractes i convenis de pràctiques, els procediments, la recerca de candidats i els incentius per a les empreses. Les exposicions aniran a càrrec de la pròpia Gemma Estany; de Maria Rosa Giralt i Joan Santacana, dels Serveis Territorials del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a Lleida; i d’Annabel Teixidó, de l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu.

En opinió de Jesús Fierro, president del Consorci Gal Alt Urgell-Cerdanya, l’acte Odisseu “és una gran oportunitat perquè els empresaris de la comarca tinguin tota la informació per poder incorporar als seus equips joves d’aquí amb formació i titulació universitària que els poden aportar nous coneixements a la seva empresa”. “A l’Alt Urgell —ha afegit— tenim la sort de disposar de joves talents que no podem deixar escapar. Ells són el nostre futur”.

La Seu d’Urgell, 10 de març de 2014