Teatre fòrum a Oliana amb l’obra “Prou!”, que aborda el tema de l’assetjament sexual

L’acte tindrà lloc aquest dimecres al pavelló poliesportiu de la vila

Oliana acull aquest dimecres el teatre fòrum “Prou!”, una reflexió al voltant de l’assetjament sexual. L’acte, organitzat per l’Ajuntament d’Oliana, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), tindrà lloc de dos quarts d’onze a dotze del matí al pavelló poliesportiu de la vila.

La proposta és dirigida i dinamitzada per la companyia barcelonina ImpactaT, Intervencions Teatrals, un grup amb molta experiència i recorregut en la creació i conducció de teatre fòrums arreu de Catalunya.

“Prou!”és un espectacle interactiu i participatiu en què les persones del públic deixen de ser uns simples espectadors i passen a substituir els actors i les actrius. Assajant la realitat que potser un dia els tocarà viure, ajuden els protagonistes de l’obra a trobar noves maneres d’actuar davant de les situacions conflictives que planteja la peça teatral. En aquesta peça, Laura, una noia de 16 anys,  haurà de fer front, sota la influència de l’alcohol, a agressions masclistes a les festes del seu poble.

Tot i que la violència masclista és un fenomen estructural, molts casos d’assetjament sexual es donen en contextos d’oci nocturn i sota el consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs. D’altra banda, la societat segueix alimentant la idea de que el “NO” d’una dona, en el fons vol dir “SI...?” Els reptes que es plantegen són: “Com podem comunicar amb els adolescents, per tal de crear consciència del perill que comporten aquests fets?” “Com podem trencar els tabús que els envolten?”

La programació del teatre fòrum “Prou!” s’inscriu dins el programa d’actes organitzats amb motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista i vol donar continuïtat a la campanya‘No és No. A l’Alt Urgell, festes lliures de sexisme’, impulsada de manera conjunta aquest estiu pel col·lectiu de dones feministes de l’Alt Urgell, el SIAD i l’Oficina Jove.

La participació al teatre fòrum és gratuïta i les places són limitades. Per a més informació i inscripcions, les persones interessades poden contactar amb l’Oficina Jove a salut.alturgell@oficinajove.cato trucant al 973.35.56.08.

 

L’Alt Urgell, 21 de novembre de 2017