Xerrada informativa a la Seu d’Urgell sobre els acolliments familiars

La convocatòria és per a l’àmbit de l’Alt Urgell i la Cerdanya i es podrà seguir també telemàticament

La Seu d’Urgell ha programat per al pròxim dimecres, 25 de maig, una xerrada informativa sobre els acolliments familiars. La convocatòria, que abasta l’àmbit territorial de l’Alt Urgell i la Cerdanya, tindrà lloc al CETAP a les 6 de la tarda i es podrà seguir també telemàticament. La finalitat de l’acte és informar dels acolliments familiars com a mesura de protecció als infants i adolescents que no poden viure amb la seva família biològica. Sempre que es pot es prioritza aquesta opció, ja que proporciona l’atenció afectiva, individualitzada, compromesa i estable.

L’objectiu de la xerrada és sensibilitzar la ciutadania i facilitar que les persones que estiguin interessades a fer un acolliment puguin iniciar el procés des de la mateixa comarca i amb el suport i l’assessorament de professionals qualificats. En l’actualitat hi ha molt poques famílies acollidores a Catalunya, i encara menys en comarques del Pirineu, la qual cosa dificulta poder comptar amb aquesta mesura per als infants i els adolescents del territori que ho necessiten.

Durant l’acte es tractarà la realitat de l’acolliment familiar, es donaran a conèixer les diverses tipologies d’acolliment, quins infants són susceptibles de ser acollits i quins són els requisits necessaris per convertir-se en família acollidora.

Per participar a la xerrada informativa, tant presencialment com online, cal fer la inscripció a través de l’enllaç: https://bit.ly/acollimentInfants. L’acte és impulsat pel Departament de Drets Socials, l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el CETAP, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’entitat Xicoia.

La Seu d’Urgell, 23 de maig de 2022