SALUTACIÓ PRESIDENT

L'Alt Urgell obre de bat a bat les seves portes dins l'espai virtual, i ho fa acollint amb afecte tots els que s'atansen a la nostra comarca per visitar-la. No podreu arribar-hi en vaixell ni en tren, ni tant sols podreu fer-ho per una autopista d'asfalt, però si que ho fareu a través de les autopistes de la informació que posen tota la xarxa Internet a l'abast de tothom.

Conectats a la xarxa, de la mà d'un cursor, la nostra web us mostrarà una comarca amb un ric passat històric, seu del Bisbat i dels primers comtes d'Urgell, amb els seus monuments que van des de la Catedral romànica de Santa Maria fins a més d'un centenar de petites esglèsies i ermites.

Entrareu en una comarca amb uns paisatges impressionants, una variada mostra de vegetació, de geologia, de fauna, de llums, de colors i d'arquitectura. Cada vall ofereix un al·licient nou al visitant, i cada poble es presenta al mig d'un paisatge diferent, ja sigui al peu d'una serra esquerpa i bella, com la de Cadí, ja sigui al mig d'una vall oberta i clara, com la de Cabó. Pobles enlairats, com Bescaran, Taús o Montant, o posats vora el riu com Ogern, Adrall o Sorribes de la Vansa.

Passejant per Internet podreu descobrir un territori idoni per a la pràctica de l'esport que posa en contacte l'home amb la natura: del piragüisme a l'escalada, de l'ala de pendent a la bicicleta de muntanya, de l'esquí nòrdic a l'hípica, del simple passeig a l'espeleologia.

I si decidiu visitar-nos, coneixereu la nostra saborosa cuina pirinenca. Sigueu benvinguts.

Miquel Sala Muntada
President