“Contes de la mare”, de Pepita Clop Segú i Ramon Berga, es presenta divendres a la Seu d’Urgell

El llibre, editat per Salòria, recull relats populars de la vall de Castellbò

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell acull demà, divendres, la presentació del llibre Contes de la mare: rondalles de la vall de Castellbò per a grans i petits, de Pepita Clop Segú amb il·lustracions de Ramon Berga i editat per Salòria. L’acte, que començarà a dos quarts de 8 del vespre, comptarà amb les intervencions dels autors de l’obra i les d’Antoni Navinés, president de l’EMD Vila i Vall de Castellbò i diputat provincial, i d’Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal i escriptor.

Amb aquest llibre, Pepita Clop fa un homenatge explícit a la seva mare, que li havia explicat aquestes històries quan ella encara era una nena. Defineix la seva mare com “una gran narradora que, quan parlava, era com si s’obrís una porta a un temps màgic i llunyà”. L’autora confessa que les paraules del llibre “no són les meves paraules són les seves, que mentre les escrivia semblava que la tenia al meu costat i me les anava dictant”.

Fidel a aquesta afirmació que Pepita Clop fa en el text de presentació de l’obra, les dotze històries han estat escrites amb un estil planer i, alhora, carregat de força narrativa, que fan que el lector les senti molt properes i que els diversos personatges apareguin com a part d’un paisatge conegut.

Pel que fa a les il·lustracions, Ramon Berga hi ha abocat, a més de la seva inqüestionable professionalitat, unes altes dosis d’empatia amb el contingut de l’obra. Si a l’Alt Urgell és ben conegut —i reconegut— com a dissenyador gràfic, ara el descobrim com un dibuixant excepcional. El llibre es completa amb un epíleg d’Isidre Domenjó.

 

La Seu d’Urgell, 3 d’abril de 2014.