13 joves del territori inicien el programa d'emprenedoria i ocupació juvenil rural "A l'Alt Urgell també pots començar"

 

Aquest dimecres ha tingut lloc al CETAP-Telecentre de la Seu d'Urgell l'acte d'inauguració de la segona edició del programa 'A l'Alt Urgell també pots començar' en el qual hi prenen part un total de 13 joves del territori formats que retornen al món rural per tenir una oportunitat en el moment d'acabar la seva formació.

Aquest és un programa de formació i aprenentatge teòric i pràctic empresarial i ocupacional adreçat a joves titulats universitats i de cicles formatius amb caràcter emprenedor que té lloc a l'Alt Urgell.

En la inauguració de la segona edició d'aquest programa, la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha remarcat que l'objectiu del mateix és “el retorn dels joves formats del territori”. Planes ha afegit que “des de l'Ajuntament urgellenc també es treballa per aquest mateix objectiu a través d'ajuts a joves emprenedors tant des Promoció Econòmica com des de l'Oficina Jove, tot assessorant-los, oferint-los la possibilitat d'entrar en diversos projectes i dotant-los de les eines necessàries per tirar endavant professionalment a la seva ciutat”.

Per la seva part, Ricard Pérez, conseller de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha agraït la participació d'aquests 13 joves en aquest programa que “permet donar-los eines per acabar de formar-se i ajudar-los a trobar un espai dins de la nostra comarca”.

Com afrontar aquest repte

Els 13 joves que avui han començat aquest programa han rebut una sessió de motivació a càrrec del corredor d'ultrafons i bomber de professió Arnau Julià, qui ha transmès valors com l'esforç i la constància, a través de la seva vivència personal com a esportista de proves extremes, per poder afrontar el repte de buscar una oportunitat professional a l'Alt Urgell.

Arnau Julià ha desgranat, a través de la seva experiència com a esportista, els elements necessaris per afrontar qualsevol repte. Per Julià, el treball constant, l'esforç, la preparació psicològica, l'adaptació a l'entorn i les circumstàncies, la superació diària, saber treballar en equip i tenir una visió positiva, són els eixos principals per aconseguir allò que ens proposem, però sempre fent-ho sense deixar de gaudir durant el camí que porta fins a l'objectiu.

'A l'Alt Urgell també pots començar'

Aquest programa d'emprenedoria i ocupació jove rural té com a objectius dotar d'eines i recursos per l'emprenedoria, crear una xarxa de contactes de gent formada del propi territori, donar a conèixer els serveis que ofereix l'administració per joves i emprenedoria, augmentar i/o millorar l'ocupabilitat dels joves desenvolupant altres competències transversals i fomentar una millora de la recerca laboral.

El programa està dividit en blocs: emprenedoria, anglès, eines TIC i coneixement del territori (recursos, empreses-recerca de feina 2.0). També hi ha una formació teòrico-pràctica a través d'experiències de joves emprenedors per il·lustrar les sessions més teòriques, així com també la visita a empreses relacionades amb el perfil del jove.

A més, els joves participants en aquest programa també reben sessions de tutoria per detectar necessitats i poder integrar-los als continguts del programa.

Prova pilot

Cal recordar que l'any passat va tenir lloc una prova pilot d'aquest programa amb 12 joves inscrits, dels quals van finalitzar-lo un total de 9, mentre que la resta van trobar feina.

El programa està finançat per la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i el Consorci Alt Urgell-Cerdanya pel programa de retorn dels joves formats al món rural, LEADER.

La Seu d'Urgell, 13 de novembre de 2014.