Caminada popular a Josa, visites guiades i taula rodona sobre dissidències polítiques i religioses enceten les Jornades dels Refugis Càtars a l’Alt Urgell

Les divuitenes Jornades dels Refugis Càtars al Pirineu Català iniciaran el seu recorregut a la comarca de l’Alt Urgell el proper diumenge dia 4 d’agost a Josa del Cadí. En una jornada farcida d’actes festius i culturals, la jornada començarà amb la ja tradicional caminada guiada des de Tuixent fins a Josa del Cadí, seguint l’itinerari del Camí dels Bons Homes, que permet assolir l’antic castell refugi dels càtars a través d’un bell recorregut pel mig del bosc.

Al poble de Josa, mentre els artesans dels antics dominis dels senyors de Josa ofereixen els seus productes, es podrà gaudir de cercaviles, tallers infantils i visites guiades als edificis més emblemàtics d’aquesta població, que descobriran un passat brillant en un temps en què els càtars recorrien les principals corts senyorials del Pirineu.

A la tarda, després del dinar popular, se celebrarà una taula rodona titulada “La contestació al poder establert. Dels càtars als indignats”, moderada per Josep Montserrat i Torrents, Professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i participada per Carles Gascón Chopo, historiador i especialista en el catarisme a Catalunya, Lluís Obiols i Perearnau, historiador, arxiver i especialista en bandolerisme al Pirineu català al segle XVI, i Oliver Vergés, historiador i especialista en alta edat mitjana al Pirineu.

Fotografia: Cercavila amb motiu de les Jornades dels Refugis Càtars a Josa del Cadí. Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Descarregueu-vos els programa