Climent Olm presenta Rocaviva a la Seu d’Urgell

Aquest dissabte s’inagura al Consell Comarcal la mostra “Rocaviva baixa a la Seu”

Aquest dissabte, dia 1 de juny, s’inaugurarà a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell l’exposició “Rocaviva baixa a la Seu”, de l’escultor Climent Olm. Amb aquesta mostra, el Consell Comarcal enceta el projecte Coneixem l’Alt Urgell, que consistirà en exposicions temàtiques mensuals encaminades a difondre el patrimoni i les activitats culturals i les iniciatives de desenvolupament socioecòmic de la comarca.

L’exposició dedicada a Rocaviva consisteix en fotografies a gran tamany d’algunes de les més de sis-centes roques que Climent Olm ha treballat, al llarg de vint-i-cinc anys, en un bosc proper al poble de Mussa, a cavall de la Cerdanya i l’Alt Urgell. A part de les imatges dels plafons, se’n podran veure moltes més a través d’una pantalla. La mostra s’acompanya d’un extens catàleg de 40 pàgines.

El conjunt escultòric de Rocaviva, declarat patrimoni cultural, està estructurat per una xarxa de senders seguint els quals el visitant pot veure de prop, i tocar, les més de sis-centes roques granítiques treballades per Olm, des del petit baix relleu fins a la talla profunda. Rocaviva es pot visitar els dissabtes al matí, prèvia reserva al telèfon 649 21 09 25.

En paraules de l’escultor, “des de Rocaviva es comunica una vivència artística, però també i sobretot, un missatge humanista i espiritual, en un sentit laic, que remet als drets humans: justícia i pau, llibertat, igualtat, fraternitat...”

La Seu d’Urgell, 31 de maig de 2013.