Coll de Nargó organitza la primera Jornada de Geologia Memorial Nieves López

Les activitats, de caire gratuït, es desenvoluparan aquest dissabte

El Consorci Paleontologia i Entorn organitza, aquest dissabte a Coll de Nargó, la primera Jornada de Geologia Memorial Nieves López, que consisitrà en diverses activitats de caire gratuït al llarg del dia, tant a l’Espai Dinosfera com al Mirador del Cretaci i a la vall de Sallent. Només serà de pagament (10 euros) el dinar popular, que inclourà l’entrada a la piscina municipal.

La Jornada de Geologia pren el nom de Nieves López, catedràtica de Paleontologia de la Universitat Complutense de Madrid que, fins poc abans de la seva mort, el desembre de l’any 2010, va col·laborar entusiàsticament en la recerca i l’estudi dels jaciments de Coll de Nargó. López estava considerada una eminència mundial en l’estudi de l’extensió massiva del cretaci a l’àrea dels Pirineus.

La Jornada s’inaugurarà a les 10 del matí i, tot seguit, es faran dues sortides simultànies, una al Jaciment-Mirador del Cretaci i l’altra a la vall de Sallent. Per a les 12 del migdia s’ha programat la visita guiada a Dinosfera.

Les activitats es reprendran a les 4 de la tarda, amb la conferència “Els dinosaures”, a càrrec d’Antoni Lacasa; i la presentació del llibre Geologia i paleontologia per a aficionats, excursions pel Pallars i l’Alt Urgell, de Nieves López. La jornada es clourà amb la conferència “Una història geològica de Coll de Nargó”, a càrrec de Javier Élez. A partir de les 5 de la tarda, a més a més, es faran diversos tallers infantils entorn del món dels dinosaures.

Per participar a la Jornada de Geologia cal inscriure’s a l’adreça de correu electrònic info@dinosfera.com o al telèfon 636 417 678.

Fotografia: Nieves López

Coll de Nargó, 20 d’agost de 2013