Dos jornades per promoure els àpats en família i la formació del personal de cuina

El projecte Mengem d’Aquí continua apostant per millorar i fer més eficient la gestió dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya

Els propers dies 26 i 27 tindran lloc a l’Alt Urgell i la Cerdanya dos activitats per incentivar els àpats en família i continuar millorant en el dia a dia de la gestió dels menjadors escolars. El dimecres 26, a l’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, s’ha programat un taller adreçat a totes les famílies de l’Alt Urgell durant el qual els infants i joves aprendran a fer galetes i les famílies participaran en una demostració de cuina per preparar receptes que ajudin a planificar els menús a casa amb la intenció de potenciar la idoneïtat de fer com a mínim un àpat en família al dia. Les dos activitats les conduirà la cuinera Ada Parellada del restaurant Semproniana de Barcelona i, per acabar, es pararà taula i es degustarà tot el que s’haurà cuinat.

El dijous 27 l’escenari serà l’escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, on s’impartirà un taller per a famílies centrat en la prevenció del malbaratament d’aliments i durant el qual es coneixerà el funcionament de la màquina de venda del sobrant diari del menjador de l’escola, en marxa des de fa pocs mesos. A continuació s’impartirà una sessió de formació per a tot el personal dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya en què es treballaran les recomanacions que fa l’Agència de Salut Pública per a l’elaboració de menús. Es preveu que una trentena de cuiners, ajudants de cuina i coordinadors de monitors cuinin i degustin plats que després puguin incorporar al menú dels seus menjadors.

El dijous 27 de març a l’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya farem una tarda amb l’Ada Parellada amb les següents activitats:

  • 16.45h a 17.30h. Taller per a famílies, cuina i prevenció del malbaratament, com podem treballar els valors de la màquina de vendingRexcatering a casa nostra, a càrrec d’Ada Parellada. 
  • 17.30h fins les 20h.  Formació amb tot el personal dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya, on es treballaran les recomanacions de l’Agència de Salut Pública cap a l’elaboració dels menús. Un total de 30 cuiners i cuineres, ajudants de cuina i coordinadors de monitoratge cuinaran i degustaran plats per implementar en el seu dia.

Tots els actes son gratuïts i oberts a tothom i cal inscripció prèvia a: https://forms.gle/yxLMzsRZ2RifkUz57 Totes les activitats son gratuïtes i adreçades a tota la població. 

Aquestes formacions tenen lloc amb la implicació del projecte Mengem d’Aquí, El Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu, l’Escola i l’AFA i el menjador escolar Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat i el Pla de Salut de la Diputació de Lleida.

Descarrega't el cartell

Alt Urgell, 21 de març del 2025