El Cadí Circuit Fer 2023 constarà de 10 curses per muntanya i incorporarà la classificació per equips

L’organització impulsa mesures per la sostenibilitat mediambiental de les proves

El Cadí Circuit Fer 2023, que arriba a la 14a edició, constarà de 10 curses per muntanya, nou de les quals seran puntuables per a la classificació final, mentre que l’altra, que se celebrarà per primera vegada, entra al circuit com a cursa amiga. Es tracta de la Vertical Prat, al terme de Fígols i Alinyà. De les curses puntuables, 7 seran de mitja o llarga distància i les altres dues seran curses verticals. Les principals novetats d’enguany són la creació d’un premi per equips i l’ús de cintes reutilitzables en totes les proves, en una clara aposta per la sostenibilitat mediambiental, una mesura que se suma a l’eliminació, en edicions precedents, dels gots d’un sol ús.

El calendari del Circuit Fer s’obrirà el pròxim 8 d’abril amb la Volta a Peramola i continuarà amb la Berén-Sant Quiri (30 d’abril), l’Escanyabocs (20 de maig) i l’Arruix&Vol (3 de juny). Després d’una pausa el mes de juliol, es reprendrà el circuit amb la Trobada d’Aristot, el 6 d’agost, a la qual seguiran la Vertical Prat (2 de setembre), la Radikal Estana (10 de setembre), la Vertical Urgellet (15 d’octubre) i la Transfronterera (29 d’octubre), amb la qual es clourà el circuït.

Pel que fa a la novetat de la classificació per equips, s’estableix que cada equip estarà format per 4 corredors hi haurà de ser mixt: dos homes i dues dones, tres homes i una dona o bé tres dones i un home. No caldrà que els components de l’equip corrin junts ni facin totes les curses. Se sumarà la puntuació individual de cada corredor de l’equip i els tres millors equips rebran un premi Taurus.

La presentació del Cadí Circuit Fer 2023 ha tingut lloc aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i ha comptat amb la participació del vicepresident segon del Consell Comarcal, Sergi Parramon; el president de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU) —entitat coordinadora del circuit—, Carlos Guàrdia; i el responsable de curses de la UEU, Marc Segarra.

Sergi Parramon ha destacat el fet que el mapa de les curses abraça tot l’Alt Urgell, mentre que Carlos Guàrdia ha subratllat el bon ambient que es viu a totes les proves i el fet que el Circuit Fer contribueix al manteniment dels camins i senders pels quals transcorren les diverses curses. També ha mostrat el seu agraïment a totes les institucions, entitats i empreses que col·laboren amb les proves. Per la seva part, Marc Segarra ha detallat diferents punts del reglament del circuit.

Imatge: Presentació del Cadí Circuit Fer a la seu del Consell Comarcal

L’Alt Urgell, 21 de març de 2023