El Consorci d'Atenció a les Persones finalitza l'assessorament personalitzat pels afectats de participacions preferents i deute subordinat

Durant aquesta setmana el Consorci d'Atenció a les Persones i l’Il·lustre Col•legi d'Advocats de Lleida, a través de la seva delegació a l'Alt Urgell, han estat prestant assessorament personalitzat a tots aquells afectats de participacions preferents i deute subordinat que ho varen sol•licitar. En total, una trentena de persones han fet ús del servei.

La iniciativa sorgida arran de la constatació de l'important nombre de consultes efectuades al servei de Consum del Consell Comarcal, i de la detecció que la majoria d'aquestes eren efectuades per persones majors de 65 anys, va implicar que a través del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell  es cerqués la col·laboració amb l’Agència Catalana de Consum i l’Il•lustre Col·legi d'Advocats de Lleida, a través de la seva delegació a l'Alt Urgell per endegar aquesta iniciativa.  

La primera acció que es va dur  a terme, concretament els darrers dies del mes de juliol, varen ser tres xerrades informatives, una a la Seu i les altres a Oliana i Organyà.
A posteriori totes aquelles persones que ho desitjaven podien demanar hora amb els advocats de la comarca per ser atesos a les dependències del Consorci d'Atenció a les Persones durant tres dies i de forma gratuïta. Aquestes consultes han servit per analitzar i assessorar les persones sobre les possibilitats d'iniciar la via judicial amb garanties d'èxit, de forma personalitzada i cas per cas.

Jesús Fierro, President del Consell Comarcal i del Consorci d'Atenció a les Persones, i Albert Batalla, Alcalde de la Seu d'Urgell, s'han mostrat satisfets del resultat de la iniciativa.
"Ens preocupa el perfil majoritari de les persones afectades: petits estalviadors d'edat avançada. Vam creure necessari, des de l'administració, donar un cop de mà en allò que poguéssim. Podrien ser persones que es trobessin en un important risc de caure en una situació de vulnerabilitat social”, manifesta Jesús Fierro.

Albert Batalla ha agraït “la bona disposició del conjunt d'advocats de la comarca, que de forma totalment desinteressada han col•laborat tant a l'hora d'impartir les xerrades informatives, com en l'assessorament personalitzat dels afectats”.

La Seu d’Urgell, a 9 d’agost de 2013