El Dia Mundial de la Poesia es commemorà a la Seu d’Urgell amb diversos actes

La celebració, que inclou lectures, rutes i espectacles, tindrà lloc divendres i dissabte

El Dia Mundial de la Poesia se celebrarà a la Seu d’Urgell amb diversos actes públics, divendres i dissabte vinents. El programa s’obrirà amb lectures de poesia als centres d’ensenyament de la comarca, les quals seran enregistrades pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell i la Cerdanya i emeses per RàdioSeu en dies pròxims.

El mateix divendres, a dos quarts de 8 del vespre, a la sala de la Immaculada es farà la presentació del llibre Camins de Poesia d’Esteve Albert i Corp (Voliana Edicions), que comptarà amb la intervenció de Jordi Pasques, comissari del Centenari Esteve Albert, i de l’editor Jordi Solé Camardons. Tot seguit, solistes i grups de l’Escola Municipal de Música oferiran una breu audició.

L’acte de divendres es clourà amb la lectura del poema Tan sols la paraula nua, de Montserrat Abelló, en una quinzena de llengües per part de persones parlants d’aquestes llengües que actualment viuen a l’Alt Urgell.

Dissabte, a les 6 de la tarda, tindrà lloc una ruta poètica pel centre històric de la Seu. L’itinerari començarà i acabarà a la plaça de Soldevila, davant del centre cívic El Passeig. Durant el recorregut, diversos poetes llegiran textos inspirats en indrets per on passarà la ruta.

A les 10 de la nit, a la sala 2 dels Cinemes Guiu, el poeta Joan Graell i el músic Arnau Obiols estrenaran l’espectacle Sons d’Aram, un homenatge a Joan Vinyoli amb motiu del centenari del seu naixement. A més de poemes de Vinyoli, també se n’inclouran del mateix Graell.

Els actes estan organitzats conjuntament pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu, els Serveis Educatius de l’Alt Urgell i la Cerdanya, l’Escola Oficial d’Idiomes, la Biblioteca Sant Agustí, RàdioSeu, Òmnium i l’associació Llibre del Pirineu, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat.

Foto: Lectura de poesia, l'any 2012 a la sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell, 19 de març de 2014.