Durant la jornada s'han realitzat 240 entrevistes
Durant tot aquest dimarts el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell acull la celebració de la quarta edició del workshop ocupacional que té com a objectiu posar en contacte directe a empreses i persones demandants de feina.
En aquesta quarta edició del workshop ocupacional hi han participat 23 empreses, la meitat provinents del Principat d’Andorra. Val destacar, però, que enguany es compta amb la presència de més empreses de la comarca de l’Alt Urgell respecte anys anteriors. Les persones demandants de feina que s'hi han inscrit han estat un total de 86.
En l’edició d’enguany, aquest esdeveniment s'ha desenvolupat en dues sessions (matí i tarda) amb l’objectiu que esdevingui una jornada eficient per ambdues parts. Així, la sessió del matí s’ha adreçat al sector del comerç, hostaleria i restauració, on s’han realitzat un total de 180 contactes entre persones que cerquen una ocupació i empreses que necessiten personal per a treballar.
La jornada ha continuat a les tres de la tarda amb un taller pràctic sobre les millors competències en la incorporació de talent jove a les empreses amb Iván Lara, expert en comunicació i inserció sociolaboral i fundador de Zoom Comunitario https://www.zoomcomunitario.com/adreçat tant als representants de les empreses com a les persones candidates. Ha comptat amb la participació de 30 persones.
Programa ODISSEU
A partir de les cinc de la tarda, ha tingut lloc la segona sessió d’entrevistes dirigida a persones amb titulacions universitàries com administració i direcció d’empreses, enginyeria, informàtica i màrqueting. Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha remarcat que aquesta segona sessió s’adreça a professionals qualificats i, especialment, a joves amb perfil universitari amb l’objectiu que puguin retornar al territori a través del programa ODISSEU. En aquesta sessió hi han participat 60 persones.
Recordem que aquest programa pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap el medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.
Benvinguda institucional i presentació de les empreses
Abans de començar les entrevistes entre persones demandants d’ocupació i les empreses presents, ha tingut lloc un acte de benvinguda que ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Treball Fronterer, Mireia Font, del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, la directora de l’Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a la Seu d’Urgell, Elisa Farré, i el director del servei d’Immigració del Govern d’Andorra, Jesús Guardiet.
La benvinguda ha continuat amb la presentació, una per una, de les 20 empreses participants per donar a conèixer el sector econòmic que pertanyen, així com el perfil de professionals que cerquen.
La quarta edició del workshop ocupacional està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove, amb la col·laboració del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ODISSEU, Generalitat de Catalunya, Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, Govern d’Andorra, ASPID i el Servei d’Ocupació de Catalunya.
Xifres desocupació a l’Alt Urgell
Val a dir que les xifres d’atur a la comarca de l’Alt Urgell han baixat respecte ara fa un any que han passat de 1.500 persones desocupades a ser-ne actualment 1.029. Així ho ha confirmat la directora de l’Oficina del SOC a la Seu d’Urgell, Elisa Farré.
També destaca la reactivació del nombre de transfronterers que actualment està per sobre de les 1.500 persones que treballen al Principat d’Andorra.
L’Alt Urgell, 25 de setembre de 2018