Estrena de la Cançó i la Dansa dels Manairons a la Jornada de Mitologia Pirinenca

La Guàrdia d’Ares acull els actes aquest diumenge

La Guàrdia d’Ares, petit poble del municipi de les Valls d’Aguilar, acollirà aquest diumenge, dia 23, la setena Jornada de Mitologia Pirinenca, una iniciativa que pretén recuperar com a patrimoni cultural immaterial l’imaginari col·lectiu de les antigues societats de muntanya. El programa d’actes té un caràcter marcadament obert i popular, sense oblidar el seu vessant acadèmic.

La novetat més destacable de la Jornada d’enguany és l’estrena de la Cançó i la Dansa dels Manairons, que han estat creades expressament per a l’ocasió per Pilar Planavila, acordionista i professora a l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell. Es tracta d’una composició pensada per ser cantada i ballada pels més menuts, protagonistes destacats de la festa. La peça serà interpretada en directe per la mateixa autora i per la també acordionista Georgina Fàbregas.

Els actes començaran a les cinc de la tarda amb la intervenció de l’historiador i president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, Lluís Obiols, que presentarà el segon volum de la revista Interpontes. Tot seguit, l’historiador i escriptor Albert Fàbrega farà una xerrada en que parlarà sobre “Veus del passat (dòlmens, menhirs, mites i llegendes)”.

Els actes continuaran amb el concert de música popular de Pilar Planavila i Georgina Fàbregas i amb un berenar-sopar (per al qual cal inscriure’s prèviament al Consell Comarcal). Després tindrà lloc una caminada guiada fins als Tarters del Manairons, on l’actriu Genisa G. Carricondo conduirà l’activitat més màgica de la jornada, que porta per títol “Anem a plegar manairons”. Els actes es clouran amb una sessió de danses al ras.
La Jornada de Mitologia Pirinenca està organitzada per l’EMD de la Guàrdia d’Ares, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

La Seu d’Urgell, 18 de juny de 2013.