Finalitza amb èxit la campanya de recollida de material escolar a l’Alt Urgell

La iniciativa ha permès facilitar que cap nen s’hagi quedat sense l’equipament necessari

Aquesta setmana ha finalitzat la Campanya de recollida de material escolar, que va començar el mes de juny. Al llarg de tot l'estiu els ciutadans de l'Alt Urgell han pogut portar material escolar a diferents punts de recollida. Aquesta campanya pretén donar resposta a la impossibilitat de moltes famílies de la comarca de poder comprar el material escolar a inici de curs.

Aquesta campanya s'emmarca en el projecte "A l'escola, tots equipats" que sorgeix de la detecció, per part dels serveis socials i de les escoles, que el nombre d'alumnes amb dificultats per equipar-se de tot allò que cal a l'inici del curs escolar augmenta degut a la situació de crisi econòmica actual. A partir d'aquí, les ONG locals van decidir actuar per la igualtat d'oportunitats de tots els infants de la comarca amb projectes com aquesta campanya o amb l'ajuda econòmica per comprar material escolar. Per altra banda, cal destacar també el paper de les AMPA que estan gestionant programes de reciclatge de llibres de text.

El projecte ha estat liderat per l'ONG La Seu Solidària amb la col·laboració de Creu Roja, Càritas, el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, els ajuntaments, les escoles de la comarca i les llibreries/papereries de la Seu d'Urgell. Els serveis socials del Consorci i l'EAP (Serveis Educatius) han estat els responsables de valorar quines eren les famílies que, per la seva situació de precarietat econòmica, necessitaven ser beneficiàries d'aquestes ajudes.

El material recollit, juntament amb donacions especials com la de Simac —mitjançant el programa Carretera i Manta de Ràdio Seu—, la Llibreria Papers i l’Associació Solidària de Col·laboradors d'Andbanc (ASCA), faran possible que aquest curs escolar cap nen es trobi sense el material escolar necessari. Per tant, els organitzadors de la campanya volen agrair a les persones que han col·laborat la seva contribució solidària.

 

La Seu d’Urgell, 30 de setembre de 2013