Jesús Fierro és reelegit president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb els vots de CiU, ERC i PPC

Dinamització econòmica, infraestructures viàries i de telecomunicacions i planta de biomassa, eixos de l’acció de govern els pròxims 4 anys

Jesús Fierro ha estat reelegit president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell en l’acte de constitució de la nova corporació, que ha tingut lloc aquest matí a la Seu d’Urgell. Fierro ha obtingut 13 vots, corresponents als consellers de CiU, ERC i PPC, mentre que la candidata del PSC-Progrés Municipal, Dolors Vidal, ha rebut el suport dels 5 membres del seu grup presents a l’acte.

En el seu discurs de presa de possessió, Jesús Fierro ha fet una ferma defensa dels consells comarcals com a ens pròxims a la realitat territorial i a les inquietuds i les necessitats de les persones. En aquest sentit, ha afirmat que els consells comarcals “dinamitzen el territori i ajuden, de manera molt especial als ajuntaments més petits, a què puguin donar molts serveis que per ells sols els seria molt difícil”.

Per demostrar la veracitat d’aquesta afirmació, el reelegit president ha desgranat, a manera d’exemples, algunes de les actuacions més destacades del Consell de l’Alt Urgell des de la seva creació i, d’una manera especial, els últims quatre anys. S’ha referit a la implantació del transport a la demanda, a l’inventari i la millora de la xarxa de camins, al transport i els menjadors escolars, al desplegament de les noves tecnologies i a la creació del Consorci d’Atenció a les Persones.

Com a prioritats de l’acció de govern per al mandat que acaba de començar, Jesús Fierro s’ha referit a la promoció econòmica i ha anunciat la creació d’una vicepresidència primera dedicada exclusivament a aquesta àrea i que treballarà en àmbits com ara el turisme, el viver d’empreses i el telecentre. Com a segona gran prioritat ha situat la cooperació municipal, amb l’objectiu de mancomunar serveis i, conseqüentment, reduir els costos mantenint i, fins i tot, millorant-ne la qualitat.

El president de l’Alt Urgell s’ha compromès també a continuar potenciant el Consell d’Alcaldes, a aconseguir els recursos necessaris per poder tirar endavant el Pla de Camins i a posar en marxa la planta de biomassa en el termini d’un any i mig, juntament amb la constitució de la cooperativa d’ens aportadors de biomassa. De la mateixa manera, s’ha marcat el repte d’aconseguir el ple desplegament de la banda ampla a tota la comarca en l’horitzó del bienni 2014-2015.

Els portaveu dels altres grups amb representació al Consell Comarcal —Dolors Vidal (PSC), Antoni Casanovas (ERC) i Joaquim Pascuet (PPC)— han ofert la seva col·laboració al reelegit president alhora que li han demanat la màxima implicació del Consell Comarcal en la millora de les infraestructures, els equipaments i els serveis a tots els municipis, de manera especial als més petits.

Jesús Fierro ha lliurat als consellers sortints una placa de ceràmica, obra de l’artista Carme Invernón, que reprodueix un fragment de les pintures romàniques de l’església de Sant Vicenç d’Estamariu.

La Seu d’Urgell, 9 de juliol de 2011.