Jornada sobre oportunitats a Europa adreçada als joves alturgellencs

 

La jornada anirà a càrrec de diversos ponents especialitzats en temes europeus

El servei de treball de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha organitzat per aquest dimecres 26 de març la jornada Oportunitats a Europa adreçada als i les joves alturgellencs per tal que coneguin els diferents projectes europeus subvencionats pel que fa a l'emprenedoria, així com els programes de mobilitat europea que ofereix la Comissió Europea i com buscar feina en diferents països de la Unió Europea.

La jornada anirà a càrrec de diversos ponents especialitzats en temes europeus que es desplaçaran fins a la capital de l'Alt Urgell per l'ocasió. Els i les joves que hi estiguin interessats a assistir-hi poden fer les seves inscripcions, de manera gratuïta, trucant al 93 35 56 08 o a treball.alturgell@oficinajove.cat

 Tant la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu com el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Meritxell Planes i Ricard Pérez, respectivament, valoren “molt positivament” la realització d'aquesta jornada sobre oportunitats a Europa i destaquen que “la Unió Europea ofereix també oportunitats als i les joves de la Seu i comarca”. Planes i Pérez agraeixen als ponents la seva assistència i alhora animen als joves a participar d'aquesta jornada, ja que“poden conèixer de primera mà noves sortides a nivell europeu”.

 Programa de la jornada

 La jornada 'Oportunitats a Europa' s'iniciarà a els 10 del matí amb la presentació dels continguts de la mateixa. A un quart d'onze tindrà lloc la ponència inaugural qua anirà a càrrec de Joaquim Millan, advocat, president d'Eurolocal i secretari del Consell Català del Moviment Europeu, qui farà la introducció i explicarà l'estratègia 2020, així com els objectius concrets que té Europa en polítiques de joventut.

 A tres quarts d'onze del matí, la jornada seguirà amb la intervenció de Nacho Compans, d'Europe Direct Lleida, qui explicarà els recursos que el ciutadà té a l'abast de la Comissió Europea. A un quart de dotze, serà el torn de Maria Ruiz, de GlobaLleida qui explicarà el programa Erasmus per a joves emprenedors. Després de la pausa, a un quart d'una del migdia, Sara Molins, tècnica de Relacions Internacionals de l'Agència Catalana de Joventut, explicarà el contingut del nou programa Erasmus+ i les possibilitats que aquest ofereix.

 Tancarà la jornada Sílvia Esteve, assessora Eures de Lleida, qui parlarà de la xarxa Eures, el programa My First Job Eures; i dels programes d'intercanvis internacionals del SOC com Eurodisse i Leonardo.

 

La Seu d’Urgell, 21 de març de 2014.